Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Vår Logotyp

Svenska Kanotförbundets logotyp är ett av våra starkaste kännetecken och används vid officiella sammanhang och i all kommunikation där Svenska Kanotförbundet är avsändare. Svenska Kanotförbundets logotyp får endast användas enligt överenskommelse med oss.

Varianter

Svenska Kanotförbundets logotyp finns i flera varianter, men främst används följande:

  • Originalutförande
  • Originalutförande, blå kontur
  • Originalutförande, engelska

Vilken logotyp ska man använda?

Som huvudregel används alltid logotypen i det svenska originalutförandet. På gul bakgrund används logotypen med blå kontur. I enstaka fall kan det vara nödvändigt med engelsk variant samt monokrom logotyp i någon av primärfärgerna, svart eller vit (negativ). Är du i behov av någon av dessa logotyper hör av dig till helene.ripa@kanot.com.


 

Logotypens frizon

För att säkerställa att logotypen syns tydligt är det önskvärt med en friyta motsvarande 1/4 av logotypens storlek. Inom detta område får ej text eller andra objekt läggas. Frizonen är även det minsta avståndet som logotypen måste ha till sidkant.

Logotypen får aldrig beskäras, utan måste alltid anpassas så att paddel och kronor finns med i sin helhet.


 

Logotyp och bakgrund

Tydliga kontraster är avgörande för att logotypen ska synas tydligt. Originalutförandet på logotypen fungerar mot de flesta bakgrunder, men på gul bakgrund används logotypen med blå kontur. Dock är det alltid viktigt att välja bakgrundsbilder som skapar tydlig kontrast mot logotypen.


 

Format

Logotypen finns både i vektor- och rasterformat. Vektorformatet EPS kan skalas upp och ner utan att förlora i kvalitet och används främst i professionella program för layout och design. Använd vektorformatet i första hand i trycksaksproduktioner.

Det rasterade formatet PNG är anpassat för visning på digital skärm, men kan även användas i enklare dokument för utskrift.

Publicerad: 2024-12-18

Senast uppdaterad: 2025-01-09

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV