Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Uppstartsstöd - Barn & Ungdom

Syftet med uppstartsstödet för barn och ungdomsverksamhet är att hjälpa föreningar att starta upp, komma igång med barn och ungdomsverksamhet eller utöka den lilla verksamhet föreningen har. Stödet är riktat mot föreningar som i dagsläget inte har barn och ungdomsverksamhet eller som under de senaste åren ligger under 100 registrerade deltagartillfällen i LOK-stöd.

För att få ta del av uppstartsstödet krävs att föreningen genomför marknadsföringsåtgärder, prova-på-paddlingar, kanotskola/nybörjargrupp och registrerar minst 100 deltagartillfällen i LOK. Med andra ord krävs en klassisk nybörjarverksamhet, något som redan genomförs i många av våra föreningar.

Stödet kan användas fritt och det ställs inga krav på vad pengarna används till utan att vissa åtgärder och aktiviteter genomförs. Stödet betalas först ut efter uppnådd resultatgräns, dvs minst 100 deltagartillfällen i LOK-stöd.

Exempel på aktiviteter

Genomför marknadsföringsaktiviteter

Innebär att er förening genomför marknadsföring av kanotsporten mot nybörjare och bjuder in till prova-på-paddlingar eller andra markandsföringsaktivter till exempel mot skolor genom friluftsdagar eller annan skolsamverkan. Vi ser gärna att så många föreningar som möjligt hoppar på Skolsamverkansprojektet för att på enklare sätt komma ut i skolorna.

Genomför kanotskola eller annan organiserad nybörjarverksamhet

Planera och genomför kanotskola eller annan organiserad verksamhet mot nybörjare.
Använda gärna Paddlepower koncept som förra året användes med framgång av 25 föreningar för att planera och genomföra nybörjarverksamhet.

Utbilda era ledare

Ansvariga ledare, gärna alla, ska ha gått minst utbildningen Lekande kanot.

LOK-stödsrapportera ovanstående aktiviteter

LOK-stödet är själva stommen det stöd som svensk idrott får del av. Det ger inte bara pengar direkt in i föreningens kassa utan även är även en parameter som påverkar hur stora stöd SKF får för att i sin tur dela vidare till föreningarna via riktade Idrottsmedel som till exempel Återstartsstödet.

Ansökan

  • Total summa att söka är max 3000:-/förening.
  • Ansökan görs i Idrottonline senast 30 april.

Kort sagt kan alla föreningar som bedriver rekrytering och kanotskola på klassiskt svenskt kanotklubbsmanér får ta del av stödet – så passa på att söka!

Kontakt

För frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Johan Nilsson
Verksamhetsutvecklare – Förening & tävling
johan.nilsson@kanot.com
073-331 19 79

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.


Publicerad: 2024-06-26

Senast uppdaterad: 2024-06-26

Författare: Johan Nilsson

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV