Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Medlemsskap i SKF

Som medlem i Svenska Kanotförbundet blir föreningen en del av idrottens gemensamma organisation och har möjlighet att få ta del av den verksamhet, det stöd och de bidrag som svensk idrott dukar upp. Som medlem i kanotföbundet är föreningen, och dess medlemmar, även med och bygger och utvecklar svensk kanot och bidrar till arbetet med att kontinuerligt utveckla paddling i alla dess former till en så attraktiv verksamhet som möjligt. Föreningen blir även automatiskt ansluten till Riksidrottsförbundet, RF, och SISU idrottsutbildarna.

Varför medlem i SKF?

När föreningen ansluter sig till Svenska Kanotförbundet får klubben möjligheter att ta del av den verksamhet, det stöd och de bidrag som förbundet erbjuder. Det kan handla om allt från möjligheten att delta i, och arrangera, kanottävlingar i någon av alla våra olika grenar.

Föreningen kan även ta del av SKF:s breda och högkvalitativa utbildningsutbud till kraftigt subventionerade priser. Att söka bidrag för barn- och ungdomsverksamhet eller för att köpa in material, genomföra olika satsningar, få utbildningsbidrag med mera.

Via SKF kan ni även teckna en licensförsäkring för personer från 17 år och uppåt. Försäkringen som för närvarande kostar 100 kr per person år täcker såväl träning som tävling. En ungdoms- och motionsloppsförsäkring ingår. SKF har även ett förmånligt avtal för kanotförsäkring där klubben kan teckna såväl klubbens som medlemmars privata kanoter till en bra premie med goda villkor.

Läs mer SKF:s medlemsförmåner här.

Avgifter till SKF

Första året betalar föreningen ingen medlemsavgift till förbundet för att vara medlemmar. Från andra året gäller den avgift som fastställs av årsmötet, för närvarande gäller en grundavgift på 200 kr + ca 84 kr/medlemsadress (utgår från en indexering varje år). Medlemsavgiften samt avgifter runt tävlingsarrangemang är sammanställt i dokumentet nedan.

Hur gör man?

Under "Starta en kanotförening" kan ni läs mer om hur man startar en kanotförening och hur man blir medlem i Svenska Kanotförbundet.

Lär mer om att starta en kanotförening här.

Kontakt

Hittar ni inte det ni söker, eller har funderingar om medlemsskap eller andra föreningsfrågor är ni välkomna att kontakta oss.

Johan Nilsson
Föreningsutveckling
johan.nilsson@kanot.com
073-331 19 79

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet kan du alltid kontakta oss på info@kanot.com.


Publicerad: 2022-12-16

Senast uppdaterad: 2023-02-24

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev