Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Tips från RF – så kan föreningar minska elförbrukningen

Den rådande utvecklingen av elpriser påverkar alla idrottsföreningar på ett eller annat sätt och för många har priserna inneburit en tuff situation. Nu kommer RF med konkreta tips på vad ni som förening kan tänka på.

Många av våra kanotföreningar har redan börjat arbetet med att se över verksamheten och sina lokaler för att försöka sänka elförbrukningen. Det är förståeligt med tanke på den rådande utvecklingen av elpriser som påverkar alla idrottsföreningar på ett eller annat sätt. Och för många är oron stor inför vintern.

Konkreta tips

Riksidrottsförbundet släppte här om dagen tips till förbund och föreningar hur de kan minska elanvändning, minska kostnader och bidra till lägre elpriser i samhället.

Sänk temperaturen, stäng av energidränerande utrymmen som exempelvis bastu, släck lampor i utrymmen som inte används och duscha kortare tid. Det är några av de tips som sammanställts.

Se hela checklistan med tips här.

”Idrottsrörelsen behöver bidra till lägre elkostnader och göra det vi kan för att minska användandet av el. Även om våra medlemsförbund och idrottsföreningar har olika förutsättningar att spara el så kan alla göra något, säger Björn Eriksson”, ordförande Riksidrottsförbundet.

Flera av tipsen har hämtats från och i samråd med Energimyndighetens informationssida. Myndighetens informationssida hittar du här.

Riksidrottsförbundets information och tips om energieffektivisering hittar du här.

Publicerad: 2022-10-17

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV