Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Umeå KK finalist i ATG Drömfond

Umeå Kanotklubb har utsetts till finalist i ATG Drömfond Inkludering – ett engagemang som stöttar projekt där tillhörighet och gemenskap genom idrott och rörelse står i fokus.

Umeå KK är en av fyra finalisterna och belönas med 50 000 kronor och har chans på de ytterligare 100 000 kronor som slutsegraren belönas med efter höstens omröstning. Pengarna kommer föreningen använda för att utveckla arbetet med att få medlemmar, hörande och med hörselnedsättning, att umgås kommunikativt när de träffas – både i och utanför kanoten.

– Tack vare vinsten får vi en enorm energiboost in i klubben och ett kvitto på att det vi kämpar med att förändra betyder något. Vi är så tacksamma för att ATG Drömfond ser oss och hjälper oss att förverkliga paddeldrömmar, säger föreningens ordförande Jenny Ferry.

Finalisterna har utsetts av en jury och deras motivering till valet av Umeå Kanotklubb lyder:

“Genom sin idrott finner föreningen vägar till ett nytt språk i en situation där stigma kring hörselnedsättning avdramatiseras. Det ger ett stort signalvärde i att fler är välkomna och en långsiktig inverkan som ger ringar på vattnet för fler.”

Rekordstort antal sökande

– I år var det rekord i antalet ansökningar till ATG Drömfond och det finns många föreningar som jobbar med inkludering. Bland alla sökande i år har Umeå Kanotklubb utmärkt sig lite extra och vi ser fram emot att följa deras resa, säger Lotta Nilsson Viitala, CFO ATG.

De fyra föreningar som får 50 000 kronor vardera är:

  • Umeå Kanotklubb
  • Vilhelmina Judoklubb
  • IF Simon Sportklubb, Örebro
  • Toughest Huddinge OCR IF

Läs mer om ATG Drömfond.

Röstning öppnar 9 september

Från den 9 september–8 oktober sker en omröstning för att ta fram en slutsegrare och mottagare av ytterligare 100 000 kronor. Omröstningen avgörs med hjälp av era röster från drömfond.se, samt juryns röster och slutsegraren offentliggörs på Solvalla den 12 oktober. Läs mer om ATG Drömfond Inkludering.

Kom igen alla kanotister – nu lyfter vi svensk kanot och hjälper vi Umeå KK i sin satsning på inkluderande verksamhet!

Kontakt

Jenny Ferry
Ordförande Umeå Kanotklubb
jenny.ferry@umeakanotklubb.se
070 283 04 98

Publicerad: 2024-06-10

Senast uppdaterad: 2024-06-10

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV