Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kunskap är bästa paddlingskompisen

Sommarlov, lediga dagar och många vill säkerligen vara aktiva på vattnet under semestern, antingen sin egen kanot eller hyra från någon uthyrare. Runt om i Sverige finns omkring 90 bemannade Godkända Kanotcentraler som är anslutna till Svenska Kanotförbundet.

På våra godkända kanotcentraler hittar du människor som brinner för paddling och som kan sitt närområde som sin egen ficka. Det innebär att de kan erbjuda dig förstklassiga paddlingsupplevelser på natursköna platser. Hos en Godkänd Kanotcentral kan du förvänta dig god service och känna dig trygg med att personalens kunskap ger den en säker och lustfylld start på ditt nästa paddlingsäventyr.

Paddling är kul – se till att det också är säkert, för din egen och andras skull.

  • Tänk alltid på din och andras säkerhet när du paddlar.
  • Undvik att ta onödiga risker.
  • Ha alltid flytväst på dig, se till att den passar dig bra.
  • Välj plats och tillfälle efter förmåga och fundera över vad som händer om du skulle råka välta i just det område du paddlar i, utifrån rådande förhållanden.
  • Kan du ta dig upp på land om du välter, kan du komma upp i kanoten eller hjälpa en kompis upp? Träna gärna på detta – innan du ger dig ut.
  • Paddla med sällskap – roligare och tryggare om något skulle hända.
  • Ha med en telefon och torra kläder vattentätt packat.

Läs mer om Godkänd Kanotcentral och var du hittar dem här.

Välkommen ut!

Publicerad: 2024-07-05

Senast uppdaterad: 2024-07-02

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV