Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet
Kompletteringsutbildning Havskajakledare1 på vattnet

Havskajakledare och grön examinator

Är du havskajakledare i en annan organisation som exempelvis Friluftsfrämjandet och vill komplettera dina kunskaper genom Svenska Kanotförbundets utbildningsstruktur, med lite mer fokus på teknik och pedagogik?

Kompletteringskurs för havskajakledare1 torrpaddling

Då kan du göra som gänget som samlades på Ingarö i helgen, under ledning av förbundets utbildare Fredrik Karlsson. Detta resulterade i sju nya Havskajakledare 1 inom Svenska Kanotförbundet – med förutsättningar att även ta steget att bli examinatorer för grönt paddelpass, vilket några i gänget gjorde under söndagen. Deltagarna vid detta tillfälle kom huvudsakligen från Friluftsfrämjandet i Stockholm/Mälardalen och Örnsbergs Kanotsällskap, med olika erfarenheter och ambitioner.

Teknikens grunder, teknikpyramiden, body-boat-blade, olika pedagogiska modeller som IDIKT och IDEAS diskuterades och testades både i teori och praktik genom roliga och givande samarbeten och utbyten. Levande diskussioner drev hela dagen och deltagarna fick värdefulla verktyg för att leda andra och instruera teknik. Genom att prova, analysera och instruera varandra fick deltagarna en fördjupad förståelse och praktiska erfarenheter. Kul, givande och mycket nyttigt var kommentarerna efter kursen.

Utbildningar för alla

Kanotförbundet erbjuder utbildningar för dig som vill bli ledare, tränare eller instruktör från grundnivå 1 upp till högsta nivån 3. För dig som vill utveckla personliga färdigheter inom paddling finns utbildningsstegen Paddelpasset. Det finns något för alla – glada motionärer, ungdomar, havskajakledare eller tränare i en förening. Paddelpasset, som är den svenska versionen av en europeisk standard, fungerar även som ett examinationsmaterial.

Blir du nyfiken på att lära mer, gå en utbildning eller tipsa någon annan? Läs mer i utbildningskalendern.

Kompletteringskurs Havskajakledare grupp

Publicerad: 2024-05-21

Senast uppdaterad: 2024-05-21

Författare: Åsa Andersson

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV