Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Spännande sista VM-dag

Både det svenska dam- och herrlaget har den där eftertraktade kvalplatsen till VM i Kina 2024 inom räckhåll. Imorgon är det dags för de sista matcherna på VM i Saint Omer, Frankrike.

Efter fyra dagars tävling i Saint Omer, Frankrike har det svenska damlaget chans att ta den efterlängtade kvalplatsen till VM i Kina 2024. De fick en bra start med knapp seger mot Japan och en storseger mot Hong-Kong. I och med den fina vinsten idag mot Irland, så räcker det med vinst mot Hong-Kong imorgon söndag för att lyckas med mästerskapets mål för seniordamerna. Go girls!

Damernas match

SWE–HKG 09.10 (Pitch 4)

Samma sak för herrarna gäller för herrarna. Efter en riktigt tuff inledning på VM med förluster i de första matcherna, spelade de riktigt bra under fredagen med en storseger mot Ukraina och oavgjort mot Litauen. Under lördagen spelade de mot Hong-Kong där de vann stort och spelade oavgjort mot det tuffa motståndet Belgien. Riktigt bra! Herrarna spelar om placering 13–19 där topp 16 kvalar in till kommande VM i Kina 2024. Imorgon väntar Malaysia för de svenska seniorherrarna. Heja, heja!

Herrarnas match

SWE–MAS 09.45 (Pitch 3)

Följ tävlingarna

Generell information kring mästerskapet hittar du på ICF:s hemsida här.
Tävlingsprogram hittar du här.
Resultat och ranking här.
LiveStream här.

Glöm inte att följa kanotpolos officiella Facebooksida för löpande uppdateringar – följ här.

Publicerad: 2022-08-20

Senast uppdaterad: 2023-01-10

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV