Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Svenska U21-herrarna gjorde en fin turnering och fick med sig värdefulla erfarenheter inför resten av säsongen. Foto: Hans Janssen

Stark laganda och spelinsats på Tyskland Cup

För 51:a gången arrangerades kanotpoloturneringen Tyskland Cup, International Deutschland Cup, i Essen. Det är en turnering som svenska landslag åkt på i 20 år och de tre landslagen som var på plats får med sig viktiga erfarenheter hem.

I år åkte kanotpololaget med tre landslag – Herr, U21 Herr och U21 Dam. Och det blev en tuff resa redan från start när femton bagage inklusive kanoter, tävlingsutrustning, tält och sovsäckar inte kom med flyget. Men tack vare en stark teamkänsla löstes problem och samtliga matcher kunde genomföras. En stor eloge till det lösningsfokusera mindsetet och den hjälpsamhet som finns i hela den svenska truppen.

Herr

Herrarna hade ett lag bestående av mest U23-spelare som stöttades upp med två erfarna spelare. Laget började lite knackigt, men spelade upp sig under turneringen. Det var verkligen kul att se hur mycket laget höjde sig genom turneringen, där finns det mycket lärdomar och positiva tankar att ta med sig inför den fortsatta säsongen.

Resultat Seniorer Herr

Sweden–SG Mainzer KV 4–5
Sweden–Odysseus B 2–3
KC Wetter–Sweden 2–2
Göttinger PC–Sweden 3–4
Sweden–UKS Katowice 7–5
Kilkenny Aqua Club–Sweden 2–4
Sweden–WC Dresden 7–2
Sweden–KP Praha 4–2

– –

U21 Dam

U21-damerna som spelade i seniorklassen gjorde det utmärkt och överraskade enormt. Damerna har ett starkt lag med bra laganda och hög spelförståelse. Under helgens turnering har det har varit fokus på olika färdigheter så som stabilt försvarsspel, spela med taggarna utåt och plocka upp alla lösa bollar samt att spela olika försvar och lägga hård press på motståndarna.

Resultat U21 Dam

Thurgauer WF–Sweden 5–1
PSC Coburg–Sweden 6–0
Sweden–Torpedo Skovshoved 4–4
KSV Havelbruder–Sweden 4–2
Sweden–VMW Berlin 1–3
Sweden–SG WW KC Dublin 1–3
Sweden–KK Neptun 1–4
Sweden–Bl. Merlies Singapore 3–4 (förlust i 3:e förlängningen)

– –

U21 Herr

U21-herrarna är nog specialister på att spela oavgjorda och jämna matcher. Samtliga matcher de spelade var jämna med hård kamp ända in i det sista. De har fortsatt utveckla sin spelförståelse, men framför allt blivit både starkare, snabbare och mer samspelta jämfört förra året.

Resultat U21 Herr

VK Berlin–Sweden 0–7
KP Praha–Sweden 4–2
Sweden–TKC Turnhout 2–4
KRM Essen–Sweden 3–3
PSC Coburg–Sweden 4–3
Sweden–Alytus 2–6
Sweden–PSC Coburg 5–5
Alytus–Sweden 3–3

– –

Samtliga resultat från International Deutschland Cup 2023 hittar du här.

Nästa tävling

För landslagen är nästa internationella utmaning European Cup som avgörs 15–16 juli i just Essen, Tyskland. Innan dess väntar SM som spelas på SM-veckan i Umeå 1–2 juli där landslagspelarna kommer få möta varandra istället i tuffa kamper klubbar emellan.

Läs mer om SM här.

Publicerad: 2023-05-30

Senast uppdaterad: 2023-05-30

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV