Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Den svenska truppen på plats – Erik Holmer, Fredrik Wahlén och Isak Öhrström.

Spännande världscuptävlingar i Prag väntar

På fredag drar den andra världscupen igång, framflyttad en dag på grund av höga flöden, och denna gång står även OS-kvotplatser i kajakcross på spel. Laget har förflyttat sig till Prag, Tjeckien för några spännande tävlingsdagar.

Den svenska truppen på plats består av Erik Holmer, Fredrik Wahlén och Isak Öhrström under ledning av förbundskapten Nenad Martinis. Efter en stark världscup förra helgen i Augsburg med en 6:e plats i kajakcrossen och avancemang till semi för alla tre i kanotslalomen blir det spännande att se hur formen hållit i sig. Det är inte bara medaljer och världscuppoäng som står på spel, utan även en sista möjlighet att ta ytterligare en OS-kvotplats till Sverige i kajakcross.

Förutsättningar OS-kval

Nu i helgen är det den sista chansen att ta någon av de få kvotplatser till OS i Paris som finns kvar i kajakcross, som debuterar som OS-gren. För att ta någon av platserna behöver man komma topp tre land i kajakcrosstävlingen. De 21 individer som redan tagit kvotplats får inte starta på den här kajakcrosstävlingen. Det betyder att Isak Öhrström som säkrade Sveriges kvotplats förra året inte får ställa upp i kajakcrosstävlingen, utan endast Erik Holmer och Fredrik Wahlén.

Sverige har en säkrad kvotplats i kanotslalom och kajakcross. Uttagningskriterier och kvalificeringssystem för kval till OS 2024 i Paris hittar ni nedan. Slutlig uttagning sker alltid av SOK, Sveriges Olympiska Kommitté.

Sverige har en säkrad kvotplats i kanotslalom och kajakcross. Uttagningskriterier och kvalificeringssystem för kval till OS 2024 i Paris hittar ni nedan. Slutlig uttagning sker alltid av SOK, Sveriges Olympiska Kommitté.

Följ tävlingarna

Officiell hemsida 2024 ICF Canoe Slalom World Cup Prague här.

Uppdaterat tidsprogram hittar ni här.
Startlistor och resultat hittar ni här.
Livestream på Planet Canoes Youtube-kanal eller via Eurovisionsport.

Håll dig uppdaterad om vad som händer inom Kanotslalom genom att följa dem på deras FB-sida här.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten Kanotslalom
nenad.martinis@kanot.com
073-530 24 84


Erik Holmer

Nyköpings Forspaddlare

Fredrik Wahlén

Järfälla Kanot och Roddklubb

Isak Öhrström

Enstasport Kanotförening

Publicerad: 2024-06-05

Senast uppdaterad: 2024-06-05

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV