Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Isak Öhström blev under fredagen officiellt uttagna till OS 2024 i Paris – stort grattis!

Isak Öhrström klar för OS!

Idag presenterade Sveriges Olympiska Kommitté den senaste uttagningen till OS 2024 i Paris. Bland de tio namnen hittar vi slalomkanotisten Isak Öhrström, Enstasport Kanotförening. Stort grattis!

Isak Öhrström har visat en stigande form i början av säsongen, inte minst i kanotslalom. Han har en sjätte och sjunde plats i de två världscuper som körts, nu senast i helgens tävlingar i Prag. Den 33-årige veteranen var med redan vid OS i Rio 2016 då han slutade på 15:e plats. I Paris kommer Isak att tävla i både K1 samt i den nya OS-grenen kajakcross.

– Vi har en fin blandning i truppen med idrottare från många olika idrotter och grenar. Förutom ett antal mycket framgångsrika och rutinerade olympier så har vi också många spännande yngre aktiva som är i snabb utveckling och nu tar plats i OS-truppen, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Läs SOK:s pressmeddelande här.

Just nu är Isak i Krakow, Polen för den tredje världscupen och han säger så här om uttagning:

– Det ska bli otroligt kul att få representera de svenska färgerna i Paris. Med Monika som coach och Helga som assisterande coach är vi ett riktigt drömlag. Vi åker till Paris på måndag på pre-camp och hoppas på att den fina formen håller i sig och spetsas lite till.

OS-distanser

Isak Öhrström kommer köra både kanotslalom och kajakcross som debuterar som gren i OS i Paris. OS 2024 invigs 26 juli och redan dagen efter drar kanotslalomen igång och pågår fram till 5 augusti.

OS-truppen klar

I och med uttagningen är den svenska truppen i kanot klar – fyra sprintkanotister och en kanotslalomkanotist. Läs mer om våra uttagna kanotister här.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten Kanotslalom
nenad.martinis@kanot.com
073-530 24 84Publicerad: 2024-06-14

Senast uppdaterad: 2024-06-15

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV