Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Guld och bronsyra på världscupen för Maratonlandslaget

Ella Richter och Tilde Nilsson från Malmö Kanotklubb öppnade världscupens första finaler i Short track på bästa sätt och kammade hem både guldet och bronset!

Ella Richter och Tilde Nilsson – Guld och Brons i K1

I juniordamernas lopp öppnade alla fyra svenskar starkt och efter en krasch i första vändningen var det Ella Richter och Elin Nyman från Malmö Kanotklubb som kom ut starkast. Elin Höglund från Brunnsvikens Kanotklubb och Tilde Nilsson från Malmö Kanotklubb kämpade på, men lite längre ned i fältet. Redan i första lyftet visade Ella på teknisk skicklighet och skapade en lucka på 15 meter, en lucka som hon sedan utökade och behöll säkert resten av loppet och sitt första världscupsguld var bärgat.

Iläggen som visade sig bli kaotiska under dagens alla lopp, blev likaså i juniordamernas, där Elin Nyman hamnade i en del trubbel och föll tillbaka till en niondeplats. Även Elin Höglund hamnade i flera kaotiska situationen men kunde ändå paddla in på en fin sjätteplats. Tilde som låg lite längre bak från start, hittade fina luckor och kunde i båda lyften istället avancera och jagade ikapp ytterligare med stark paddling till en riktigt fin bronspeng.

Två topp 10 för juniorherrarna

I juniorherrarnas lopp fick likaså killarna till starka starter och kom iväg bra. Med lite större startfält blev det fina lopp med växlande positioner. Starkast var Philip Josefsson Sammeli från Näsets Paddlarklubb som paddlade offensivt in på en fin sjundeplats. Axel Nilvéus Olofsson från Malmö Kanotklubb hamnade lite längre bak efter första vändningen, men tog placeringar hela vägen in i mål på en fin niondeplats. Axel Nordenskiöld från Waxholms Kanotsällskap tappade lite efter en grundstötning, men kom ändå in på en hedrande 14:e plats.

Dramatiskt för seniorerna

Herrarna öppnade med försök, där Joakim Lindberg inte kom till start på grund av sjukdom. Karl Brodén från Nyköpings Kanotklubb fick istället hålla fanan och fick känna på dagens mest kaotiska lyft när 25 paddlare skulle samsas om den korta iläggsbryggan. Med en stark paddling blev det en stark 13:e plats och en väntan på att se om sin tid skulle räcka till final. Dessvärre räckte det inte hela vägen och slutade därmed med en hedrande 27:e plats av 50 startande.

På damsidan laddade Johanna Johansson från Lödde Kanotklubb hela dagen för sin final och hon hann snopet endast två paddeltag innan hennes paddel gick av. Det var en besviken Johanna som kom upp och aldrig fick chansen att visa vad hon gick för. Samtidigt en revanchlysten Johanna som ser fram emot morgondagens maratonlopp! Även Tilde Nilsson och Elin Höglund, juniorerna, passade på att få ett lopp till i kroppen o paddlade in på fin 13:e respektive 19:e plats.

Resultat hittar ni här

Tävlingens livestream

Emil Torstenssons (ledare) dagliga uppdateringar

Maratonlandslagets instagram

Publicerad: 2022-05-28

Senast uppdaterad: 2022-12-08

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV