Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Svenska Mästarna i maraton korade

I helgen avgjordes SM i Shorttrack och Maraton i Vaxholm utanför Stockholm. Tävlingarna bjöd på fina prestationer och lurigt sensommarväder med allt från strålande sol till vind och kraftigt regn.

Under lördagen genomfördes shorttrack i både K1 och K2 och Vaxholm bjöd på en fantastisk sensommardag. Det fina vädret till trots blev det lite stökigt bland ungdomarna med några kapsejsningar och problem med att hitta runt banan. På seniorsidan blev det inga stora överraskningar med Linnea Stensils och Martin Nathell som vinnare i K1. På eftermiddagen dags för K2 med en massa härliga besättningsrace där ungdomarna stod för majoriteten av de tävlande.

Inför söndagens väderprognosen valde arrangören att göra en del justeringar i program och bansträckning. Tyvärr medförde också vädret en hel del strykningar och en dålig uppslutning på publiksidan. Bra tävlingar trots allt och på seniorsidan skulle pallen även denna dag toppats av favoriterna om inte Martin Nathell tyvärr missförstod antalet varv och därmed tappade segern. Svensk mästare blev istället Nils Toresson med Martin som god tvåa och på damsidan fick Linnea Stensils återigen kliva högst upp.

Med facit en bra tävlingshelg och extra roligt att våra unga kanotister och framtidens stjärnor visar en så hög nivå – härligt att se! Stort grattis till alla SM-medaljörer, duktiga ungdomar och inte minst – tack till Vaxholms Kanotsällskap för arrangemanget.

Shorttrack K1

D22

1. Linnea Stensils, Vaxholm
2. Rebecka Georgsdotter, Nyköping
3. Ardis Luda, Lödde

H22

1. Martin Nathell, Ängelholm
2. Ivan Kruger, Örnsberg
3. Nils Toresson, Örnsberg

Shorttrack K2

D22

1. Rebecka Georgsdotter/Vendela Kuhne, Nyköping
2. Singe Claesson/Ardis Luda, Lödde

H22

1. Martin Nathell/Alexander Öström, Ängelholm
2. Nils Toresson/Isak Maxstad, Örnsberg
3. Oskar Norstræm/Edvin Gulle, Södertälje

Maraton K1

D22 22,8 km

1. Linne Stensils, Vaxholm
2. Rebecka Georgsdotter, Nyköping
3. Vendela Kuhne, Nyköping

H22 26,5 km

1. Nils Toresson, Örnsberg
2. Martin Nathell, Ängelholm
3. Isak Maxstad, Örnsberg

Alla resultat från SM i Shorttrack och Maraton hittar du här.

 

Publicerad: 2022-08-29

Senast uppdaterad: 2022-12-08

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV