Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

I perfekta förhållanden avgjordes Örebro Black River Games i helgen. Foto Christian Djerf

En kaptens rapport från Örebro Black River Games

Under en intensiv tävlingsdag med ett späckat tidsprogram möttes ett härligt gäng kanotister på Hästhagen i Örebro för att göra upp i Shorttrack och Maraton. Förbundskapten Magnus Ljungberg var på plats och är nöjd med vad han fick se.

Efter en kall vår bjöd 13 maj verkligen på försommarväder med strålande sol och temperaturer över 20 grader. De tävlande fick fantastiska förutsättningar och kunde lägga all energi på loppen. Trots att det för vissa tävlande var fjärde helgen i rad med tuffa lopp, tog de verkligen chansen och gav kroppen en rejäl genomkörare.

Starka juniorer utmanade seniorerna

Under morgonen och förmiddagen avgjordes distansen "shorttrack" på en smal och snäv bana. Det strömmande vattnet var en faktor att ta hänsyn till i såväl vändningar som vid isätt. Efter ett snabbt avklarat block med försöksheat var det sedan dags för finalerna där juniorerna verkligen gav seniorerna en match om de allra ädlaste placeringarna. I damernas lopp visade Moa Nilsson klass genom att paddla ifrån samtliga i startfältet, såväl seniorer som juniorer, och tog hem segern på ett minst sagt övertygande sätt. Hon gick sedan obesegrad genom alla lopp – imponerande.

Även i herrklassens shorttrack bjöds det på starka prestationer av juniorerna som var med och utmanade seniorer. Axel Nilvéus Olofsson slog till med ett panglopp och fick endast se sig slagen norrmannen Syver Saksvik. Tack vare en fin taktisk manöver i första vändningen, och sedan stabilt genomförda lyft, kunde Axel hålla sin position som bäste svensk genom hela loppet.

Under dagen fick vi även se några av våra framgångsrika U21-kanotister på banan. Det känns riktigt kul eftersom de tidigare varit lite mer restriktiva med sina maratonstarter. Till denna skara såg vi framförallt Johan Myrberg, Hugo Lagerstam och, den lite mer maratonerfarne, Philip Josefsson Sammeli. Trots begränsad träning på de tekniska momenten visade de en sann kämpaglöd när de tog sig i mål på samtliga lopp, trots domnade fötter och roderproblem. Riktiga kämpar som inte gav sig i första taget!

Kanotskytte

Särskilt kul var det att se ungdomarnas kanotskytte som visar på en god möjlighet till återväxt. Det har tidigare varit svårt att locka ungdomar till maratontävlingar tidigt på säsongen, men Danny Hallmén har gjort ett riktigt fint arbete med att utveckla tävlingsmomenten – en eloge till honom!

Missa inte SVT:s reportage från kanotskyttetävlingen där Hanny och Doris berättar varför man ska testa kanot här.

Uttagningstävlingar

Helgens tävling var även uttagningstävling för de som aspirerar på internationella uppdrag denna säsong. Frågor kring det hänvisas till förbundskapten Magnus Ljungberg.

Fler resultat

Alla resultat från Örebro Black River Games hittar du här.

Kontakt

Magnus Ljungberg
Förbundskapten Maraton
mange@paddelkraft.se
070-388 17 95

Vi tackar Örebros Kanotförening för ett fint arrangemang!

– –

Bilderna är tagna av Christian Djerf, fler foton från tävlingen hittar du här.

Örebro Black River Games, foto Christian Djerf
Örebro Black River Games, foto Christian Djerf
Örebro Black River Games, foto Christian Djerf
Örebro Black River Games, foto Christian Djerf

Publicerad: 2023-05-15

Senast uppdaterad: 2023-05-15

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV