Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Årets första uttagningstävlingen i maraton 2024

Det är dags för första uttagningstävlingen inför årets landslagsuppdrag i maraton och det är Örebro Black River Games i helgen som är arenan.

I helgen samlas maratonkanotister från hela Sverige för den första uttagningstävlingen i maraton och återigen är det Örebro Black River Games 18–19 maj som gäller. Förbundskapten Magnus Ljungberg är förväntansfull nu när det är åter är dags för tävling efter det långa uppehållet. Han hoppas på ett stort deltagande i samtliga lopp och att alla har siktet inställt på att göra bra prestationer.

– Jag hoppas att uppladdningen under veckan går bra för alla aktiva och ser fram emot spännande lopp till helgen, säger förbundskapten Magnus Ljungberg.

Både Shorttrack-loppen och långa distansen är uttagningsgrundande till säsongens landslagsuppdrag.

Mer information

Här hittar du informationen som pdf samt intresseanmälan till landslaget 2024 och årets uttagningskriterier.

Bra att tänka på

Här kommer saker att tänka på inför loppen:

  • Titta på banskisserna för de båda distanserna, även om ni tävlat där innan. Eftersom det är många lopp som kommer gå av stapeln kan det vara svårt att “testpaddla” banan/lyften under tävlingsdagen.
  • Se till att utrustningen är race-ready. Det sista vi vill är att någon ska drabbas av ett missöde under loppet.
  • Juniorer och seniorer kommer att starta tillsammans. Principen att kanotister som startar samtidigt får ligga på våg på varandra gäller.
  • Gör vad du kan för att genomföra alla lopp du startar i. Det är mycket som kan hända i ett maratonlopp så det gäller att ha en positiv attityd till loppet.
  • Med flera relativt långa och högintensiva lopp på en dag, förbrukas mer energi än vanligt och det har i Örebro varit flera som gått låga på energi, så se till att fyll på med energi mellan loppen.
  • Se till att ni har en lagledare som kan delta på tävlingsmötet på torsdag kl. 19.00 (Digitalt)

Om Örebro Black River Games

Allt om Örebro Black River Games hittar på deras hemsida här.

Kontakt

Magnus Ljungberg
Förbundskapten Maraton
mange@paddelkraft.se
070-388 17 95

Publicerad: 2024-05-13

Senast uppdaterad: 2024-05-13

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV