Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Träningsläger Mallorca

Ett litet, men väl motiverat gäng, parakanotister från Röda tråden har nu kommit hem från Alcudia på Mallorca efter en veckas träningsläger – en vecka som bjöd på utmanande väder och tuff träning.

Några parakanotister från Röda tråden har nu besökt Alcudia för en veckas träningsläger. Det var Elina Waldén och Jennie Hedrén Hasselros tillsammans med tränare Cissi.

Det här gänget låter inget stoppa dem, inte ens "lite" dåligt väder. De första dagarna kom det enorma mängder regn och blåste storm. Allmänheten varnades för att överhuvudtaget gå ut och inte långt ifrån Alcudia kom det faktiskt även lite snö. Trots det dåliga vädret tog sig tjejerna till gymmet två gånger den dagen det blåste som mest och körde styrketräning istället för att paddla. Resterande dagar var det träning ute på vattnet både i blåst och bra väderförhållanden. Totalt fick tjejerna ihop 11 pass och ca 7 mils paddling.

Träningen, och till viss del de jobbiga väderförhållandena, skapade bra möjlighet för tjejerna att bli säkrare på att hantera sina tävlingskanoter. Träningarna blandades med teknik, balansövningar, fart och uthållighet genom distansträning. På Mallorca finns det bra möjligheter att träna på bana och köra lopp, så formen kollades av med några testlopp på 200 m under veckan.

Mellan regnskurarna hann gänget utforska strandpromenaden och även ta en tur in till centrum för ett restaurangbesök tillsammans. Annars blev det mest häng på hotellet mellan passen.

Lägret avslutades med ett pass i K4 tillsammans med Agnes T och Elsa J från sprintlaget som också var på plats. Väldigt lärorikt och utvecklande att få testa K4 och att sitta i besättning för dessa paratjejer.

Veckan gav mersmak för både träning och tävling – bägge är nu riktigt taggade och ser fram emot att tävlingssäsongen ska dra igång.

Tack för den här gången!
/Cisst, Elina och Jennie

Publicerad: 2023-03-14

Senast uppdaterad: 2023-03-14

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV