Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Brygghäng i solen efter ett tufft träningspass, fr vä. Jennie Hedrén Hasselros, Rebecka Karlsson och Elina Waldén.

Uppstartsläger för parakanotisterna

I ett härligt vårväder hade Röda Trådens parakanotsatsning sitt första läger för året helgen 21–23 april i Växjö. Och det blev en mix av tuffa träningspass och en hel del testlopp.

I helgen som var hade Röda Trådens parakanotgäng läger och denna gång träffades gruppen i Räppe, Växjö hemma hos en av deltagarna. Träningen genomfördes på Räppe kanal och helgen startade på lördagen med testlopp för att känna av status inför den stundande tävlingssäsong. Det är alltid spännande att se vad vinterns träning gett för resultat, även om det brukar krävas ett par lopp för att tävlingsfarten ska komma. Alla var dock nöjda med sina tider och ser fram emot kommande tävlingar.

Läs mer om Röda Tråden träningsgrupp för parakanot här.

Testloppen varvades med intervall- och teknikpass, och som vanligt det blev även ett och annat vänskapligt battel om vem som hade bäst balans. Vem som gick segrande ur den battaljen låter sig vara osagt.

Tävlingssäsongen startar med Vårregattan 6–7 maj på Rocksjön, Jönköping. Läs mer om tävlingen på Jönköping Energy Arena hemsida här.


Publicerad: 2023-04-26

Senast uppdaterad: 2023-04-26

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV