Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Projektet öppnar dörrar för fler – här ett gäng som testade kanot på lägret Start Your Impossble Camp i Växjö. Foto Parasport Sverige

Paddlingsdrömmar för alla

I våras initierade Svenska Kanotförbundet projektet "Paddlingsdrömmar för alla" där föreningar ges möjlighet att få extra stöd för att genomföra uppstartsverksamhet för personer med funktionsnedsättning och genomföra rekryteringsinsatser. Nu summerar projektledare Jennie Hedrén Hasselros hur projektet fortlöper och vad som hänt under dessa månader.

Nu har projektet "Paddlingsdrömmar för alla" varit igång knappt ett halvår och vi tänkte ta en titt på vad som hänt så här långt.
Det är en förening, Skellefteå Kanotklubb, som nappat fullt ut på projektet och är en pilotklubb som satsar på organiserad paddling för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Vi stöttar och följer deras satsning kring sin nya målgrupp i klubben.
Flera föreningar har börjat i mindre skala och gjort enstaka prova-på-tillfällen, bland annat Isbrytarna i Luleå och Växjö Kanot Club.

Samverkan

Svenska Kanotförbundet har även i samverkan med Växjö Kanot Club deltagit på Start Your Impossible Camp – ett prova-på-läger för funktionsnedsatta. Efter lägret har flera som testade kanot under lägret fått kontakt med föreningar i sitt närområde, varav några redan har hunnit börja paddla och några har anmält sig till sommarens kanotskolor.

Några föreningar har även deltagit på lokala mässor där man i rekryteringssyfte presenterat och visat upp sin verksamhet. Utöver allt detta har vi även jobbat lite kring marknadsföring och information. Vi håller på att, i skrivande stund, ta fram bild och filmmaterial – så håll utkik här på hemsidan och i våra sociala medier.

Blir ni också sugna?

Låter allt detta som ett spännande och roligt projekt, men du eller din förening inte riktigt vet hur ni ska komma igång? Kontakta oss genom vår projektledare Jennie så hjälper hon er. Ni är även välkomna att komma förbi Växjö KC:s klubbtält på någon av sommarens sprinttävling och prata med Jennie direkt om ni har frågor och funderingar.

Läs mer om projektet "Paddlingsdrömmar för alla".

Kontakt

Jennie Hedrén Hasselros
Projektledare – Paddlingsdrömmar för alla
jennie.hasselros@kanot.com
073-550 15 25


Ett prova-på-tillfälle i kanotpolo, en mycket uppskattad aktivitet.

Publicerad: 2024-06-03

Senast uppdaterad: 2024-06-03

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV