Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Landslag

Välkommen till sidorna för landslagen i sprint. Här samlar vi allmän information om verksamheten i våra olika landslag.

Internationellt tävlar landslaget årligen vid NM, världscupstävlingar, EM och VM. Sprint är en olympisk gren inom kanot och historiskt har Sverige haft stora framgångar med bland annat Sveriges främsta sommarolympier på både herr- och damsidan – Gert Fredriksson och Agneta Andersson.

Ni hittar våra olika landslag nedan eller i menyn – klicka för att läsa mer om våra landslag i sprint. Paralandslaget går in under senior.

Elitcenter JKPG

Under hösten 2022 startade Svenska Kanotförbundet upp Elitcenter JKPG i Jönköping – en kraftsamling för att skapa en utvecklingsmiljö i världsklass som ett viktigt steg för att nå våra målsättningar inom elitverksamheten. Det gäller inte minst besättningspaddling där vi med Elitcenter JKPG skapar helt nya möjligheter att tillsammans nå utveckling.

Läs mer om Elitcenter JKPG.

SKF:s Breddelitsatsning

Den 1 oktober 2021 startade Svenska Kanotförbundet en långsiktig satsning för att lyfta svensk kanot inom sprint, maraton och para med sikte mot framtiden. Breddelitsatsningen, tidigare kallad Röda Tråden, är ett träningssystem för slätvatten som främst handlar om att stötta de aktiva och deras tränare i tränings- och utvecklingsprocessen. I satsningen ingår samlingar, läger och utbildningar både för de aktiva och deras tränare.

Läs mer om SKF:s Breddelitsatsning.

Kontakt

Kontaktuppgifter till respektive landslagsansvarig hittar du här.


Publicerad: 2022-12-02

Senast uppdaterad: 2023-11-13

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV