Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Lyckat Mastersläger i Flämslätt

Under långhelgen arrangerades det årliga Masterslägret i Flämslätt som bjöd på varmt väder, tuffa träningspass och en härlig atmosfär bland ett 20-tal paddlare.

Flämslättslägret har varit ett stående inslag bland masterspaddlare under våren, uppstyrt av Uld Eriksson från Lidköpings Kanotförening. Årets läger lockade ett 20-tal paddlare som bjöds på två paddelpass per dag, god mat, exemplariskt väder och gott sällskap.

Lägret har länge fungerat som en kick-start och avstämning inför årets tävlingsäsong både nationellt och internationellt och likt tidigare år hölls det inofficiella "Masterstinget" där utvecklingsfrågor för målgruppen diskuterades. I år diskuterades framför allt kring hur verksamheten kan lyftas på klubbnivå, men även att man gärna ser en tydligare koppling till Svenska Kanotförbundet.

Flämslätt bjöd på fantastiskt väder för paddling

Passande är kanotförbundet i en uppstartsprocess kring en kartläggning av vuxenverksamhet kring träning och tävling både ur ett klubbperspektiv och ett individperspektiv, tillsammans med Riksidrottsförbundet.

Ett uppskattat läger – några ord från en deltagare

Hela gruppen som var på plats var överens om att många saknades och att det finns potential att växa, med ett så trevligt läger som grund. Martin Svensson från Höör Kanotklubb beskriver lägret och tankarna så här:

Tack till Ulf Eriksson som än en gång arrangerade kanotläger i Flämslätt! För vilken gång i ordningen vet jag inte, men denna gång var det kalasväder hela tiden. Regnet började först på vägen hem. Årets läger bekymrade en del då vi var färre än vanligt. Vid vårt informella fredagsmöte lovade vi varandra att till nästa år locka med minst en deltagare.

I ett sådant försök vill jag bidra med några rader om vad detta läger egentligen handlar om. Svaret är enkelt; att ha roligt tillsammans!

Lägret riktar sig till de som lämnat tiden som seniorkanotist bakom sig, eller som vuxen hittat kanotsporten. Det är viktigt att poängtera att man inte behöver syssla med tävling för att vara med på lägret. Du som har kanot som motionsform är lika välkommen!

Men kör ni inte fruktansvärt hårt? Här finns utrymme att köra hårt, men också hitta sin egen rytm tillsammans med andra. Ulf har tagit fram ett träningsprogram, men det är inget man måste följa.

Vi börjar alltid med ett pass kl.17 på torsdagen, därefter middag. Fredag och lördag två pass per dag och på söndagen ett förmiddagspass och därefter lunch. Någon av kvällarna samlas vi för att diskutera lite aktuella ämnen.

Ok, jag tror säkert du hade uppskattat detta. Var är det? Flämslätt ligger nordost om Skara, Nordväst om Skövde. Svenska kyrkan driver här en stifts- och kursgård med hotellstandard. 50 meter från entrén ligger bryggan i Flämsjön. En fantastisk s.k. källsjö, dvs enbart underjordiska tillflöden av kalkrikt vatten. Drickbart och med ett otroligt siktdjup.

Omgivningarna är ganska unika med sin vackra natur där det finns möjlighet att vandra, springa och cykla. Helt enkelt en magisk plats! Och här paddlar vi… Distansen runt sjön med vikar och laguner är ca 7,4 km. Blåser det går det alltid att hitta vindskyddat paddelvatten.

Kostnad för att bo på kursgården var i år 3735kr för del i dubbelrum, enkelrumstillägg 150kr/natt. I detta ingår fantastiskt mat i form all helpension inkl. nattmacka. Kommer man med husvagn/husbil finns ställplatser, 250 kr/natt inkl. el, toaletter och duschar. Bastu har kursgården.

Kom med du också! Träffa likasinnade och lyssna på anekdoter, skrönor och ibland sanningar om hur det går till i andras klubbar…

Vi syns väl nästa år?

Nästa läger i Flämslätt blir 2024 vecka 16 – håll utkik på Facebook-sidan ”Svenska Masterkanotister”

Kommande aktiviteter

På tur står ett fullspäckat tävlingsprogram med flera tävlingar som bjuder in till mastersklass. Runt hörnet är Nordiska Mästerskapen i Maraton i Malmö 29/4–1/5 dit det fortfarande går att efteranmäla sig, följt av bland annat Örebro Black River Games 13/5 och första internationella stortävling är European Masters Games i Finland 6–9/7.


Publicerad: 2023-04-25

Senast uppdaterad: 2023-04-25

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV