Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Uttagningskommittén U16

Från och med i år kommer en extern uttagningskommitté ta ut laget till Ungdomslandslagsteamet. Kommittén består av tre personer och uttagningen presenteras 16 juli.

Kommittén består av två representanter från Svenska Kanotförbundet; Giangiacomo Bravo, SKF:s data & fältanalytiker och Åsa Eklund, HPM, samt en klubbrepresentant genom Daniel Stam, klubbledare från Halmstad. Uttagningen kommer vara klar den 15 juli och presenteras på hemsidan kanot.com den 16 juli.

Uttagningskriterier

Kanotister som aspirerar på en plats i laget förväntas delta på samtliga lopp i U16, både K1, K2 och K4, under alla observationstävlingar, Nyköping, Hofors/Borlänge och SM. Enda undantaget är K2 och K4 på SM om den aktive saknar en klubbesättning. Följande kommer tas i beaktning vid laguttagningen:

  1. Tävlingsresultat och tävlingsagerande
  2. Besättningskompetens – flexibilitet/anpassningsförmåga, kommunikation med mera
  3. Lagspelare, inställning och attityd
  4. Robusthet – förmåga att klara många lopp, träna 2–3 pass/dag på läger och så vidare

Uttagningskriterierna i sin helhet hittar du här Pdf, 454 kB..

Sjukdom, skada och förhinder

Vid sjukdom, skada eller förhinder av annat slag, exempelvis konfirmation, ska den aktive kontakta Lovisa Sandström, lovisa.sandstrom@me.com, omgående.

Besättningslopp på observationstävlingar

I Nyköping och Hofors/Borlänge ska den aktive anmäla sig till de besättningslopp som finns på programmet. Det kommer dels vara klubbesättningslopp och dels lopp där man anmäler sig individuellt och lottas samman i en besättning. Vad det gäller klubbloppen anmäler man kompletta eller inkompletta klubbesättningar. Har man ingen klubbesättning ska man anmäla sig singel till klubbesättningsloppen och kommer sedan att lottas in i de icke kompletta klubbesättningarna. Klubbarna ansvarar för att ha med sig besättningskanoter.

Frågor

Har ni frågor till uttagningskommittén är ni välkomna att kontakta oss.

Åsa Eklund
High Performance Manager
asa.eklund@kanot.com
070-373 48 43

Publicerad: 2024-05-21

Senast uppdaterad: 2024-05-22

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV