Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Nya regler i slätvatten

Två webbinarier har hållts kring de nya regler som införts 2024. Nu har även ett stöddokument tagits fram för aktiva, ledare och anhöriga.

Under vintern och våren har några mindre och större regelförändringar beslutats kring tävlingsregler kopplade till framför allt slätvattengrenarna sprint och maraton. De största förändringarna gäller hur tävlande manövrerar på banan i långlopp.

Besluten har skett dels på förbundsmötet 2024 och dels inom breddkommitténs arbete. För att sprida informationen innan årets tävlingspremiärer, har två öppna webbinarier har hållts för både arrangörer och aktiva.

Alla aktiva, ledare och anhöriga rekommenderas läsa igenom de nya reglerna

Ett stöddokument har tagits fram för de som missade webinarierna och alla aktiva, ledare och anhöriga rekommenderas att läsa igenom dokumentet som är skrivet som en förenkling av de nya reglerna.

Stöddokumentet med de nya reglerna hittas här. Pdf, 676 kB.

Inspelning från det ena webbinariet hittas här.

Kontakt

Danny Hallmén
Verksamhetsutvecklare – Förening & tävling
danny.hallmen@kanot.com
073-625 41 98

Publicerad: 2024-05-23

Senast uppdaterad: 2024-05-23

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV