Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Två medaljer avslutar starkt U23 Sprint-EM

Vilka prestationer det svenska U23-landslaget levererade under mästerskapets fyra dagar i Belgrad, Serbien. Och allt toppades med två medaljer den avslutande dagen.

Efter sex starka försöksheat i början av mästerskapet blev facit att alla gick vidare, antigen direkt till A-final eller till fredagens semifinaler. Inte heller fredagen skulle göra någon besviken. En stark paddling av Melina tog henne direkt till A-final på K1 200 m och grabbarna tog sig vidare från sin semifinal på K2 500 m. Strax därefter var det dags för Theodor att ta sig an K1 200 m och efter det loppet stod det klart att Sverige tagit sig vidare från alla sina respektive försöksheat.

Lördagen

Lördagens finalpass inleddes med K1 1000 m där både Dennis Kernen och Julia Lagerstam paddlade starkt, men det räckte inte riktigt hela vägen. Både vill mer och marginalerna var tyvärr inte på Svergies sida – Julia missade bronset med endast 17 hundradelar och slutade 4:a. Theodors lopp blev uppskjutet precis i startögonblicket på grund av oväder och när det blev dags för race startade han snabbt, men det räckte inte heller för Theodor som fick ställa in sig på att paddla B-final.

Söndagen

Sista dagen i Belgrad bjöd på imponerande insatser och prestationer. På förmiddagen blev det två medaljer till Sverige på K1 500 m – silver till Melina Andersson och brons till Dennis Kernen. Stort grattis!

På eftermiddagen dags för K2 500 m, men här räckte det inte riktigt hela vägen. Det blev tillslut en 5:e plats för Melina/Julia och en 9:e plats för Dennis/Theodor. Mästerskapet avslutades med K1 200 m och där blev det ytterligare en 5:e plats för Melina medan Theodor knep 3:e platsen i B-finalen.