6:a, 7:a, 10:a – Världsprestationer i Kanada!

Lördagen bjöd på tre fina svenskfinaler med resultatraden 6-7-10. Dennis Kernen, Linnea Stensils och Moa Wikberg samt Martin Nathell presterade världsklass!

Lördagen

Lördagen på Sprint-VM i Kanada bjöd på tre lopp med svenskintresse.

• Dennis Kernen var först ut i hans första individuella VM-final. 21-åringen paddlade offensivt från start och hade häng på täten. Dennis kroknade någon in mot mål, men höll ändå ihop och paddlade in på en finfin sjätteplacering. Vann gjorde Josef Dostal från Tjeckien.
  • Linnea Stensils och Moa Wikberg paddlade final på K2 200 m. Deras första mästerskapsfinal i K2 som seniorer. Farten räckte inte hela vägen fram till de främsta placeringarna, men en sjundeplats är ett starkt resultat att ta med framåt. Ungerska duon Blanka Kiss och Anna Lucz vann.
  • Martin Nathell missade A-finalen på K1 1000 m, men tog revansch och vann B-finalen efter ett fint lopp. Han visade att han har kapacitet för A-final och plockade sin hittills främsta individuella placering i VM-sammanhang som senior.

Söndagen

Fem svenska båtar paddlar upp till startlinjerna under den avslutaden VM-dagen. Tre A-finaler på de kortare distanserna och därefter två spännande 5000-lopp. Svenska tider: