Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

VM-GULD TILL JOCKE LINDBERG!

I mästerskapets sista lopp smällde Jocke Lindberg till med en bragdartad prestation. Han var enorm över 5000 m och vann ett överlägset VM-GULD!

29-årige Joakim Lindberg från Finspångs Kanotklubb är VM-GULDMEDALJÖR!

På K1 5000 m fick Jocke en bra start och var med i tät till den första vändningen. Han låg bra med i förstaklungan och kunde efter den andra vändningen gå loss tillsammans med portugisen Fernando Pimenta. Tysklands Tamas Grossmann hann ikapp duon och de tre kom samtidigt in till det första av två lyft. Pimenta och Lindberg fick en lucka i lyftet efter att Grossmann tappat fart. I isättet skadade Pimenta rodret och Jocke Lindberg gick ut i ensam ledning. På det tredje varvet fick han sällskap av den grupp som inte valde att lyfta efter andra varvet och kunde fortsätta hålla hög fart tillsammans med dem. När den klungan var tvingade att gå in för lyft, vilket måste genomföras två gånger under loppets sex varv, var Jocke i ensam ledning.

Väl i ledning fick han göra det han håller absolut världsklass på, att hålla jämn hög fart. Jockes erfarenheter från maratondistansen kom väl till pass och han kunde efter 5000 paddlade meter glida över mållinjen helt ohotad och guldvråla ut sin segerglädje. Guldet var Jockes första individuella VM-medalj och kommer efter ett par år med mycket strul med sjukdomar och skador. En ytterst välförtjänt guldmedalj till maskinen från Finspång!

Kontakt på plats i Kanada

Peken Rönnestrand
Förbundskapten
+46 (0)70 38 88 692
peken.ronnestrand@kanot.com

Publicerad: 2022-08-07

Senast uppdaterad: 2023-02-07

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV