Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Medaljer och fina prestationer på Junior & U23 VM i sprint

Sverige gör ytterligare ett starkt sprintmästerskap och plockar hem inte mindre än två silver från Szeged, Ungern. Den unga truppen gör ett mästerskap med mersmak och tar med sig fina lärdomar för framtiden.

En blandad trupp och härlig mix av juniorer och U23 visade att Sverige vill vara med och fightas om topplaceringar när VM avgjordes 31 aug–4 sep. Vissa ville säkert mer, men den erfarenhet de tar med sig är viktig inför kommande tävlingar och framtiden. Flera semifinaler och B-finaler är bra prestationer av de unga juniorerna David Nilsson, Victor Skagerö, Elin Nyman, Ella Richter, Elin Höglund, Emelie Ferguson och Elsa Birath. Det är ett starkt gäng som tog flertalet medaljer på de Nordiska Mästerskapen i Tammerfors tidigare i somras.

De lite mer rutinerade kanotisterna med bland annat Dennis Kernen, Melina Andersson och Theodor Orban fortsätter visa klass med totalt sju A-finaler. Inte minst Melina visade återigen prov på sin fysiska och mentala kapacitet när hon tog ytterligare en mästerskapsmedalj den här säsongen – silver på K1 5000 m.

Se Melinas silverlopp K1 5000 m lopp här.

Den unga och superstarka duon Erik Andersson och Eric Hedin visade att de också vill vara med där uppe. På distansen K2 1000 m paddlade de hem en silvermedalj efter en riktigt stark andra halvan av loppet. De var med redan från start, men visade på slutet att de inte tänkte vika ner sig. Erik och Eric som också tog medaljer på NM är bara några av den nya unga generationen kanotister som är med och utmanar världseliten.

Se herrarnas silverlopp K2 1000 m här (några minuter in i klippet).

Fullständiga resultat och fler lopp hittar ni på ICF:s officiella hemsida här.

Publicerad: 2022-09-05

Senast uppdaterad: 2022-12-23

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV