Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Johanna Johansson – en av årets Elitidrottsstipendiater

Häromdagen presenterade RF och Svenska Spel elitidrottsstipendiaterna för 2022–23 och Johanna Johansson från Lödde Kanotklubb finns bland dessa – stort grattis!

Elitidrottsstipendiet, som delas ut till 50 idrottare, är ett samarbete mellan RF och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Med Elitidrottsstipendiet hoppas RF och Svenska Spel kunna skapa goda förutsättningar för utövarna så att svensk idrott kan nå fler idrottsliga framgångar internationellt. Samtidigt vill de ge bättre förutsättningar för elitidrottsaktiva på landslagsnivå att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären.

Johanna Johansson, som tävlar för Lödde Kanotklubb, har paddlat sedan 2007 och kombinerar sin elitsatsning med att läsa till lärare i Engelska och Idrott & hälsa på Malmö Universitet. Hennes genombrott kom sent, men inte desto mindre imponerande. Förra året tog hon tillsammans med Melina Andersson en pallplats i K2 på sprintvärldscupen i Barnaul, Ryssland. Tidigare i somras slog duon till igen – med EM-guld i maraton i Silkesborg, Danmark. Johanna Johansson är en del av Sprint- och maratonlandslaget och satsar mot OS 2024 i Paris.

Listan med samtliga Elitidrottsstipendiater 2022–23 hittar ni här.

Mer fakta och statistik kring årets Elitidrottsstipendium hittar ni här.

Läs mer om Elitidrottsstipendiet och kriterier här.

Publicerad: 2022-09-21

Senast uppdaterad: 2022-12-09

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV