Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Väldscupmedaljörer på K1 5000 m – brons till Joakim Lindberg och silver till Melina Andersson

Världscupsilver och brons för Sverige på K1 5000 m

Melina Andersson tog silver på världscupen i sprint när det var dags för K1 5000 m på söndag eftermiddag i Szeged, Ungern. En knapp halvtimme senare paddlade Joakim Lindberg hem ett brons på samma distans. Stort grattis!

På söndagens avslutande distans över K1 5000 m fanns, bland många andra starka namn, två rutinerade och välmeriterade paddlare från Sverige på startlinjen – Melina Andersson (Bråvikens KK) och Joakim Lindberg (Finspångs KK). Efter två imponerande race paddlade de hem vars sin världscupmedalj – silver till Melina och brons till Joakim.

Melina Andersson paddlade i mål 12.26 sekunder efter spanjorskan Estefania Fernandez och med drygt 12 sekunders marginal ner till trean i loppet Vanda Kiszli, Ungern. Melina som har en fantasiskt fjolårssäsong bakom sig med hela 7 medaljer, bland annat ett VM-silver U23 på just K1 5000 m.

Joakim Lindberg som gjorde vad han kunde på slutet slutade trea med knappt två sekunder upp till norrmannen Eivind Vold. Vann gjorde Mads Pedersen från Danmark överlägset med 22.11 sekunder för tvåan. Joakim som missade den inledande Copenhagen Sprint Regatta för några veckor sedan på grund av sjukdom, visar att han är tillbaka med besked. Så sent som förra året tog han ett överlägset VM-guld på just den här distansen.

Fler svenska insatser under söndagen

Under söndagen paddlade även duon Linnea Stensils (Vaxholms KS) och Moa Wikberg (Karlstads PK) A-final på OS-distansen K2 500 m. Och den rutinerade mästerskapskanotisten Linnea visade, tillsammans med Moa, att de är att räkna med när de första kvalplatserna till OS ska tilldelas under VM i Duisburg senare i sommar. De paddlade in på en övertygande 6:e plats.

På K1 5000 m paddlade även Eric Hedin (Karlstads PK) in på en fin 13:e plats. Ella Richter (Malmö KK) fick tyvärr bryta sitt lopp.

Fler resultat

Alla resultat från helgens världscup i Szeged, Ungern finns här.

Kontakt

Peken Rönnestrand
Förbundskapten Sprint & Para
peken.ronnestrand@kanot.com
070-388 86 92

– –

Mer information om truppen på Svenska Kanotförbundets hemsida – https://kanot.com/grenar/sprint/nyheter-sprint/sprint/2023-04-25-truppen-till-wc-1-presenteras

Melina Andersson från Bråvikens KK tar världscupsilver på K1 5000 m, Szeged, Ungern
Joakim Lindberg från Finspångs KK tar världscupbrons på K1 5000 m, Szeged, Ungern

Publicerad: 2023-05-14

Senast uppdaterad: 2023-05-14

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV