Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Nya medaljer - guld och brons till Melina och Jocke

Melina Andersson och Jocke Lindberg visade kapacitet i världsklass när de tog GULD och BRONS på de avslutade 5000 m-loppen på världscupen i Szeged, Ungern!

På de avslutande 5000 m-loppen visade Melina Andersson och Joakim Lindberg upp kapacitet i världsklass och tog nya medaljer på distansen de båda skördat stora framgångar på de senaste säsongerna.

Damernas lopp var först ut och 25-åringen från Bråvikens Kanotklubb, Melina Andersson, tog spets direkt från start. Hon disponerade loppet perfekt, lyckades skapa en lucka ner till det övriga fältet och kunde defilera hem segern. Ner till tvåan, Estefania Fernandez, blev det till slut 18 sekunder. Vanda Kiszli från Ungern slutade trea, 34 sekunder bakom Melina.

Joakim Lindberg, världsmästaren på just K1 5000 m 2022, stod även han för ett mycket starkt lopp. Förhandsfavoriten, Portugals Fernando Pimenta, höll för trycket och kopierade Melina Andersson genom att gå ifrån och kunde vinna säkert. Bakom honom var det desto tightare om silvermedaljen då Joakim Lindberg och danske Torbjörn Rask gjorde upp i en spurtduell. Rask var starkare in över mållinjen och kunde vinna med halvsekunden över Lindberg, drygt 20 sekunder bakom segrande Pimenta.

Kontakt

Per-Erik "Peken" Rönnestrand
Förbundskapten Sprint & para
peken.ronnestrand@kanot.com
070-388 86 92

Publicerad: 2024-05-12

Senast uppdaterad: 2024-05-13

Författare: Dag Johansson

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV