Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Ungdomsläger med mersmak i SKF:s Breddelitsatsning

Under Kristihimmelsfärdshelgen var det åter lägerdags för ungdomarna som deltar i Svenska Kanotförbundets breddelitsatsning. Gänget i SYD träffades i Växjö under fyra dagar – för att träna, utvecklas och ha kul tillsammans.

Under fyra dagar 9–12 maj varvades träningslära och teknikträning med roliga träningspass när ungdomarna i SKF:s Breddelitsatsning träffades för det andra lägret under säsongen. De fokuserade på allt ifrån maratonlyft och våghängning, till snabba 100 meters lopp och framförallt, mycket besättning. Lägret avslutades med Team Syd Extreme Challenge, en rolig tävling som testade ungdomarna på alla moment de under helgen fått känna på och som krävde ett starkt samarbete inom den glada och positiva gruppen.

Parakanot

Utöver ungdomarna fanns även två andra härliga gäng på plats. Det ena bestod av breddelitsatsningen för parakanot, som även de passade på att träffas i Växjö för en fantastisk helg av gemensam träning. Med stort tävlingsfokus inför den annalkande tävlingssäsongen kämpade även parakanotisterna sig igenom några intensiva, men mycket roliga dagar. Nu har det växande gänget begett sig hemåt för att ladda upp inför tävlingssäsongen och de hoppas på ytterligare förstärkning i gruppen till nästa år.

Tränarutbildning Levande kanot

Det andra gänget bestod av de sju ledare som under ett drygt halvår har gått ledarutbildningen Levande kanot, parallellt med ungdomarnas breddelitsatsning. De var på plats dels för att få utveckla sina kunskaper inom allt från träningslära till startteori och teknik, dels för att praktiskt få testa sina kunskaper genom att hålla träningspass och ge välutvecklad individuell teknikfeedback till såväl ungdomar som parakanotister.

Tillsammans är vi starka!

Tillsammans skapade alla en fantastisk stämning och ett roligt läger där nya vänskapsband har knutits och kompetens inom idrotten utvecklats. Paddlingens dag 11 maj firades tillsammans genom en vänskaplig tävling med vår motsvarighet i region MITT, flest paddelbilder på Instagram vann. Vinnaren blev region SYD – grattis till oss!

Nu är det dags för hela gänget att ladda upp inför den kommande tävlingssäsongen med start i Örebro på Black River Games. Vi säger stort lycka till på tävlingsbanan!

Vid pennan
Isak Dahl, U16-teamet

 

Ungdomsgänget kör gemensam uppvärmning i ring på gräsmattan
Ungdomarna tränar på vattnet i sina kanoter i fint väder

Publicerad: 2024-05-15

Senast uppdaterad: 2024-05-21

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV