Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Fartfylld tävlingspremiär i Örebro

Örebro Black River Games i helgen bjöd på högsommarvärme och deltagarrekord vid årets tävlingspremiär i slätvatten och SUP.

Kanotskytte, Duothlon, Short track, Maraton, Teknisk distans, paralopp och masterscup – ja, det var en intensiv tävlingspremiär och tävlingsdag i lördags när Örebro Black River Games gick av stapeln för tredje gången. Med 140 anmälda paddlare och bjöd Hästhagen i Örebro tillsammans med Örebro Kanotförening på en än gång spektakulära tävlingar.

Kanotskytte & Duothlon - Ungdomar

Den stora dragningsmagneten var i vanlig ordning ungdomsloppen och tillika premiären i SUC, där de två ovanligare tävlingsformaten Kanotskytte och Duothlon stod på schemat. Förmiddagen inleddes med provskytte med de elektroniska gevären för alla cirka 75 ungdomar på plats innan det var dags för kvalheat, med avancemang på tid. I finalerna tävlade de aktiva utifrån nivå och tidsindelade finaler och slogs om årets första SUC-poäng. Allra snabbaste tjej var F15s Esther Falkenström från Kungälvs Kanotklubb och på killsidan P15s Ludvig Berg från Huskvarna Kanotklubb.

På eftermiddagen avgjordes Duothlon där de aktiva tävlade i par, först med start i K2, för att sen byta till K1 och hålla ihop resten av loppet.


Kanotskytte i full gång, foto: Christian Djerf

 

Short track & Maraton – Juniorer, seniorer, masters och parakanot

Samtidigt genomfördes uttagningstävlingar i både short track och maraton, där juniorer och seniorer startade och tävlade tillsammans. Lördagens stjärna blev Moa Nilsson från Lödde Kanotklubb som junior paddlade först in i mål i båda loppen före senioren Ella Richter från Malmö Kanotklubb. På herrsidan visade Arvid Söderman från Fagerviks Kanotklubb fart, men fick efter roderhaveri bryta short tracken, men tog revansch med seger i juniorklassen på maraton. På seniorsidan visade Norge med Syver Saksvik från Strand Kajakklubb kapacitet när han vann båda loppen före Ivan Kruger från Malmö Kanotklubb.

Det var även premiär för den nystartade Svenska Masterscupen, med tolv startande masterspaddlare. Det bjöds på tighta race och allra snabbast oavsett åldersklass blev Fredrik Jansberger, Lidköpings Kanotförening strax före Pär Lindén, Nyköpings Kanotklubb. Dessvärre blev det strul i tidshanteringen och diskussion pågår om att stryka tävlingen i cupen och göra nästa tävling, Vårregattan i Nyköping till premiär.I paraklassen kördes 8 km och Rebecka Carlsson från Huskvarna Kanotklubb som ensam segrare.

Moa Nilsson, Lödde KK i ledning under det 15km långa maratonloppet inne i Örebro stad. Foto: Christian Djerf

 

Teknisk distans & Långdistans – SUP

Premiär var det även för stående paddlare och Svenska SUP-Race Serien, där det bjöds på en Teknisk distans (1,7km) och en Långdistans (8km). I herrarnas lopp blev det två identiska pallplaceringar där Tommy Dee Packendorff från Falkenberg SUP Club var starkast, före Christian Dietz från Bengtsfors BOIS. På damsidan likaså när Vera Lindmark från Stockholms Kajakklubb visade styrka och tog hem båda loppen före Jenny Larsson från Malmö Kanotklubb.Resultat och foton

Resultat och tider uppdateras och hittas här.
Cirka 100 foton från tävlingarna hittas här.

Publicerad: 2024-05-21

Senast uppdaterad: 2024-05-21

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV