Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

BRONS till Martin Nathell på OS-distansen

Martin Nathell visar vilken otrolig fighter han är när han blev trea på herrarnas OS-distans K1 1000 m i Poznan, Polen under söndag förmiddag – hans första världscupmedalj på distansen. Stort grattis!

Det är den sista finaldagen på världscupen i Poznan, Polen. På förmiddagens finalsession tog Martin Nathell brons på herrarnas OS-distans K1 1000 m efter en imponerande paddling. Sverige har en kvotplats på distansen till Paris och här visar Martin verkligen att han vill vara med och fightas om den platsen. För två veckor sedan, på världscupen i Szeged, tog han guld tillsammans med Melina Andersson på den mixade distansen K2 500 m.

Vi har även haft fler starka finalpaddlingar av det svenska laget under dagen.

  • Theodor Orban paddlade tidigare idag final på det klassiska sprintdistansen K1 200 m och kom nia.
  • På damernas OS-distans hade Sverige två starka damer i final – Melina Andersson och Moa Wikberg. Det räckte inte till medalj, men starka lopp där Moa blev 5:a och Melina slutade 7:a. Sverige har en kvotplats till Paris, uttagning senare i sommar.

Ytterligare medaljchanser

Det svenska sprintlaget har möjlighet att lite senare i eftermiddag öka på den svenska medaljskörden ytterligare när Melina Andersson och Joakim Lindberg ska försvara sina medaljer på K1 5000 m från världscupen i Szeged för två veckar sedan. Där tog Melina tog guld och Joakim brons.

Melinas lopp kl. 15.15
Jockes lopp kl. 15.50

Följ tävlingarna

Resultat presenteras här.

LiveStream tillbaka på Youtube

Inför 2024 har Planet Canoe valt att gå tillbaka till Youtube som sin huvudsakliga kanal för ICF:s livesändningar. evenemang under 2024 – läs mer här.

Videoklipp från loppet

Klipp från lopp kan dyka upp på ICF:s FB-sida Planet Canoe – https://www.facebook.com/planetcanoe

Kontakt

Per-Erik "Peken" Rönnestrand
Förbundskapten Sprint & para
peken.ronnestrand@kanot.com
070-388 86 92


Publicerad: 2024-05-26

Senast uppdaterad: 2024-05-26

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV