Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

EM-SILVER till Julia Lagerstam och Melina Andersson!

Det svenska sprintlandslaget fortsätter skörda framgångar! Under lördagen tog duon Julia Lagerstam och Melina Andersson en stark andraplats och EM-silver på damernas K2 1000 m. Stort grattis!

Melina Andersson får för andra gången denna helg kliva upp på pallen, nu tillsammans med Julia Lagerstam när de tog silver på distansen K2 1000 m. Det är Julias första mästerskapsmedalj i sprint och Melinas tredje.

Damerna fick en bra start och paddlade stabilt hela vägen. Duon låg med som tre–fyra i princip hela loppet, men hade krafter kvar på slutet för att gå upp till en tredje och dessutom strax innan mål gå om norskarna Maria Virik/Hedda Oritsland och därmed ta silver. Vann gjorde ungerskorna Noemi Pupp/Sara Fojt.

Tidigare under lördagen paddlade Melina även final på K1 500 m, en tuff distans i hård konkurrens där hon slutade åtta. På herrsidan paddlade Joakim Lindberg, Dennis Kernen, Martin Nathell och Theodor Orban final på K4 1000 m, ett bra lopp men de hade inte riktigt kapacitet att slåss om medaljerna och slutade sjua.

Följ tävlingarna

Officiell webbsida för mästerskapet hittar du här.
Livestream på Canoe Europes Yuotube-kanal, Planet Canoes Youtube-kanal eller Eurovisionsport.

Resultat hittar ni här.

Kontakt

Per-Erik "Peken" Rönnestrand
Förbundskapten Sprint & para
peken.ronnestrand@kanot.com
+46 (0)70-388 86 92


Publicerad: 2024-06-15

Senast uppdaterad: 2024-06-15

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV