Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Intresseanmälan till VM 2024

Är du sugen på att vara med årets VM i surfski? Då är det dags att fylla i intresseanmälan för 2024 Canoe Ocean Racing World Championships Madeira 30 september–6 oktober.

Det är hög tid att anmäla ditt intresse för en chans att bli uttagen till VM i surfski på Madeira, Portugal samt ta del av de nya kvalificeringsreglerna. Inför VM presenterar Surfskikommittén nya kvalificeringsregler som en följd av de nya rutiner som ICF (International Canoe Federation) tagit fram. Deltagare måste kunna intyga att de kan hantera ”extreme ocean conditions”. Anledningen till den nya rutinen är att arrangörerna ska kunna arrangera VM-tävlingar på en nivå där rättvisa förhållanden för sporten tillåts utan att det blir farligt för deltagarna.

Läs mer om de nya rutinerna och kvalificeringsreglerna här Pdf, 125 kB..

Kvalificering till VM

Surfskikommittén har alltså infört krav på kvalificering för de som vill delta på VM. För att kvalificera sig krävs att deltagarna har deltagit i två surfskitävlingar de senaste två åren, där årets tävlingar också kan räknas in. För Skandinaviska tävlingar gäller följande:

  • Bellevue Ocean Race
  • South Skåne Ocean Race
  • Aterra Wave Challenge
  • Sildodden Surfski
  • Queen and King of the Fjord

Resultat från välkända utländska tävlingar kommer också att kunna användas för kvalificering. Resultatet bör kunna visa att deltagarna är säkra i vågförhållanden.

Intresseanmälan

Alla som vill representera Sverige på VM i Madeira behöver anmäla sitt intresse – länk till formuläret

Kontakt

Emma Levemyr
Förbundskapten Surfski
surfski.sverige@gmail.com

Publicerad: 2024-04-27

Senast uppdaterad: 2024-04-30

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV