Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Inspirerande surfskisäsong kickar igång

Surfskisäsongen är igång. I helgen arrangeras den första svenska tävlingen för säsongen, startskottet för en spännande säsong med både nationella och internationella inslag för både nybörjare, motionärer och elit.

Surfskisäsongen 2022 är igång och helgen 14–15 maj går första svenska tävlingen för säsongen, South Skåne Ocean Race I Malmö. Vi hoppas på en bana på Sydkusten med stora vågor, något MKK har bjudit på senaste åren.

11–12 juni arrangerar Klampenborg Kajak – og Kanoklub sjunde upplagan av Bellevue Ocean Race och står även för värdskapet för det andra Nordiska Mästerskapet i surfski. Tävlingen kommer gå runt Gilleleje och det erbjuds tävlingar I både SS1 och SS2 (surfski singel och surfski dubbel).

1–3 juli arrangeras Aterra Wave Challenge i Helsingborg , en bra uppvärmning inför Svenska Mästerskapen i surfski, som i år kommer att gå i Vänern för första gången. Det är Lidköpings Kanotklubb som står som arrangör (27–28 augusti). De har tidigare arrangerat Läckö – Lidköping Surfski Race två gånger och vi ser återigen fram emot att få paddla en utmanande downwindbana i Vänerns vågor.

Europamästerskapen i surfski går i år på Sardinien (12–19 september) och Världsmästerskapen går i Portugal 6–9 oktober utanför Porto, där VM och EM har arrangerats tidigare år. Portugals norra kust är känt för att kunna leverera bra förhållanden för ett surfskirace. Vi hoppas att det finns deltagare som passar på att ställa upp i både Maraton VM och Surfski VM, som går en vecka efter Maraton VM. VM i maraton och surfski har klasser för både ungdom, senior och masters.

Årets tävlingssäsongen avslutas med Queen & King of the Fjård i Kungsbacka den 15–16 oktober.

Surfskikommittén kommer i år att arrangera ett fokusläger för ungdomar och seniorer - de som vill satsa på surfski (Kristi himmelsfärdhelgen – i Malmö). Det kommer även erbjudas coachning av världsmästaren Sean Rice, som kommer till Sverige i augusti.

Helsingborgskanotisterna kommer att arrangera ett summercamp för nyfikna paddelungdomar första helgen i september.

Publicerad: 2022-05-12

Senast uppdaterad: 2022-12-23

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV