Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Surfski-VM i Esposende, Portugal

För femte gången, och andra gången i Portugal, arrangerar ICF Canoe Ocean Racing World Championships och fighten om medaljerna avgörs imorgon torsdag 6 oktober. Sju atleter är uttagna att representera Sverige.

Vindfönstret för världsmästerskapen i Portugal var torsdag till lördag och idag onsdag bestämdes det att racet kommer köras torsdag 6 oktober. Vindprognosen säger svaga vindar från norr och inga vågor att räkna med mer än dyningar och reflexvågor.

Loppet körs i medvind mellan Esposende och Viana do Castelo utmed kusten. På plats för att försöka ta någona av de eftertraktade världsmästartitlarna är över 400 deltagare, varav 100 damer, från 29 nationer. Startfältet i år består även av en hel del maratonpaddlare som valt att stanna kvar i Portugal efter förra veckans VM i maraton i Ponte de Lima. Danmark har till exempel fem maratonkanotister på plats. Det blir spännande att se vad de kan göra med tanke på att prognosen säger svaga vindar och därmed bjuds det på relativt platta förhållanden.
I år har man även testlopp i paraklasserna KL2 och KL3.

Den svenska truppen består av totalt tio kanotister, varav sju är uttagna att representera Sverige vid VM. De andra tre ställer upp i senior och masters.

Uttagna

Senior
Nils Wikander Karls
Aaron von Beinke
Ivan Kruger
Emma Levemyr

U23
Axel Haglund
Elsa Ohrås

U16
Leo Callin Vikman

Följ tävlingarna

Mer information hittar ni på arrangörens hemsida här.
Startlistor och resultat här.

Kontakt

Emma Levemyr
Förbundskapten
Mail emma@emmalevemyr.se
Mobil 076-813 11 63

Publicerad: 2022-10-05

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV