Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Startar: 26/05 18:00

Slutar: 28/05 16:00

Kanadensare solopaddling

UPPSKJUTET – Paddla och dokumentera kanotleder workshop

Vi skjuter upp arrangemanget till hösten istället. Välkommen då.

Välkommen till en spännande och lärorik workshop om att hitta, utforska och beskriva paddelbara leder i strömmande vatten! Tillsammans bjuder Svenska Kanotförbundet och Friluftsfrämjandet in dig som gillar att utforska nya vatten till en helg fylld med gemenskap, paddling och kunskap.

Tillsammans nosar vi på geografiska informationssystem

Vi tar en närmare titt på data från Lantmäteriet och SMHI för att på bästa sätt använda tillgänglig information för planering av turer och kanotleder. Vi tar också upp hur vi bäst kan formulera ledbeskrivningar och arbeta konkret för att bevara och utveckla paddlingsbara vatten. Vi välkomnar paddlare oavsett favoritfarkost – packraft, kanadensare eller kajak är alla lika välkomna! Vi kommer att paddla enklare fors, klass I-II, så det är bra om du har tidigare erfarenhet av strömvattenpaddling, men inget absolut krav.

Sociala aktiviteter inleder helgen på fredagen

På lördagförmiddag paddlar vi i närliggande vattendrag (troligen Leknäsforsen). Efter lunch tar vi tag i workshops¬delen för vilket det krävs att du medför egen dator/laptop med Office (eller motsvarande) installerat. På söndagen invigs den nya entrén till Färnebofjärdens Nationalpark, där vi paddlare kan finnas på plats och visa upp de fantastiska möjligheter till paddling som finns i Nedre Dalälven.

För vem

Vi bjuder in dig som är nyfiken och vill hänga med ett härligt gäng

Du som gillar att paddla och vill utveckla dina kunskaper om kanotleder tillsammans med likasinnade. Oavsett vilken organisation du tillhör eller om du paddlar Creek eller packraft. Missa inte chansen att delta i denna unika workshop och utveckla dina kunskaper och din passion för paddling!

Ta med

  • Dator
  • Lakan om du vill bo inomhus och handduk till bastun
  • Paddelprylar och gärna egen farkost (kanadensare finns att hyra)
  • Ta med din egen frukost (lunchmaten äter vi ute och middag lagar vi tillsammans)

Plats

Gysinge
Strångnäsvägen 80
811 98 Österfärnebo

Datum och tid

26–28 maj, kl 18.00, avslutning ca 16.00

Arrangör

Svenska Kanotförbundet i samarbete med Friluftsfrämjandet

Anmälan

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1753763

Varmt välkommen!

Startar: 26/05 18:00

Slutar: 28/05 16:00

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV