Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Ansök om Prins Bertil och Prinsessan Lillians idrottsstipendium

Har du en fantastisk ledare i din förening som gör det där extra för att få träningarna att fungera, klubben att utvecklas eller ungdomar att trivas? Nu är det dags att lämna in ansökningar för Prins Bertils och Prinsessan Lilians idrottsstiftelse – det högsta idrottsstipendium en ledare kan ta emot. 

Missa inte möjligheten att nominera någon i er förening som ni tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet och en chans till vidare utveckling. Ansökningarna/nomineringarna skickas till Svenska Kanotförbundet innan 12 januari. Vi skickar dem sedan vidare till RF – läs mer nedan.

Ansökan

Skicka er nominering till Helene Ripa på Svenska Kanotförbundet senast 12 januari 2023. Märk ansökan med "Prins Bertil och prinsessan Lilians idrottsstipendium”.

Helene Ripa
helene.ripa@kanot.com

– –

Prins Bertils och Prinsessan Lilians idrottsstiftelse

Stiftelsens ändamål är att främja svensk idrott genom stipendier till ledare och instruktörer för deras vidareutbildning, både nationellt och internationellt

Stipendiesumma 

10.000–25.000 kr/stipendium. Detta är det högsta ledarstipendiet som Riksidrottsförbundet, RF delar ut.

Ändamål för stipendiet

Ge ledare och instruktörer högre vidareutbildning, både nationellt och internationellt. Sökes av huvudorganisationer, förbund, föreningar eller enskild inom RF, SOK, Kungliga Automobilklubben (KAK), Kungliga Motorbåt Klubben (KMK), Svenska Aeroklubben, Livräddningssällskapet/Simfrämjandet (SLS) och Svenska Turistföreningen.

Ansökningsförfarande

Ansökningshandlingen skickas först till respektive huvudorganisation (SF), ansökningarna ska från huvudorganisationerna (SF) vara RF tillhanda senast den 15 januari (något förlängd tid). Organisationerna rangordningar ansökningarna.

Besked till de som får stipendiet lämnas under senare delen av första halvåret 2023. 

Publicerad: 2022-12-20

Senast uppdaterad: 2022-12-20

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV