Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Utbildningar 2023

Nu går det att anmäla sig till några av nästa års utbildningar. Svenska Kanotförbundets ledar- och instruktörsutbildningar håller hög kvalitet och är branschstandard inom paddling – läs mer nedan.

Redan nu går det alltså att anmäla sig till nästa års breda utbildningsutbud. Några av kurserna arrangeras av SKF och några av externa behöriga utbildare. Alla våra utbildare och instruktörer har lång och gedigen erfarenhet av paddling, ledarskap och att utbilda andra. Våra ledarutbildningar bygger på många års erfarenheter, forskning och samlade kunskaper för att ge dig en så bra förutsättningar som möjligt att bli den ledare du vill vara, och dina deltagare trygghet och glädje i kanoten.

Här nedanför hittar du planerade utbildningar, datum och utbildare. Det finns möjlighet att ordna ytterligare utbildningar på andra platser om önskemål och tillräckligt deltagarantal finns. Du kan läsa mer om utbildningarnas innehåll på vår utbildningssida.

Paddelpass

Om du vill gå en Paddelpass-kurs eller examinera dig för Paddelpasset så hittar du dessa i vår kalender (du måste bläddra månad för månad för att se vad som erbjuds). Kalendern fylls på löpande med fler tillfällen. Även när det gäller Paddelpasset kan du efterfråga en kurs eller examination direkt med en examinator.

Läs mer om Paddelpasset här.

– –

Kanotförbundets säkerhetsutbildningar

Om du inte redan har gått en säkerhetsutbildning så behöver du göra det för att gå en ledarutbildning. Säkerhet är a och o, när du leder på vattnet, och därför är genomgången GSRT eller Säkerhet i Fors förkunskapskrav för att gå Kanotförbundets ledarutbildningar. De som utbildas inom Kanotförbundets system ska vara ledare som främjar och uppvisar säker paddling. Utbildningen ges av våra behöriga utbildare som du finner hos nedanstående företag och föreningar.

Mer om våra säkerhetsutbildningar hittar du här.

Grundläggande Säkerhet och Räddningsteknik (GSRT)

4 maj, Stockholm – Stockholms Guidebyrå
5 maj, Stockholm – Stockholms Guidebyrå
18 maj, Stockholm – Horisontkajak
1 juli, Luleå – Luleå Kanotklubb
5 augusti, Askersund – Naturvägledare Norra Vättern
18 augusti, Luleå – Studiefrämjandet Norrbotten

Säkerhet i Fors

Säkerhet i Fors 1 (grundläggande nivå)

8 juli, Käringforsen, Björbo – SKF

Säkerhet i Fors 2 (fortsättningsnivå)

9 juli, Käringforsen, Björbo – SKF

– –

Ledar- och instruktörsutbildningar

För den som vill leda och instruera inom frilufts- och rekreationspaddling erbjuder Svenska Kanotförbundet utbildningar inom olika discipliner på flera nivåer. Utbildningarna riktar sig bland annat till dig som kommit en bit på väg i sin egen paddling och vill guida fler i forspaddlingens underbara värld, men även dig som vill utvecklas till en kompetent ledare inom kanot.

Läs mer om våra Ledar- och instruktörsutbildningar här.

Kompletteringsutbildning Havskajakledare 1

Detta är en utbildning för dig som har en dokumenterad utbildning från någon annan utbildare, och som vill bli certifierad SKF Havskajakledare 1. När du har intyg på Havskajakledare 1 kan du gå kursen för att bli examinator för paddelpasset på grön nivå.
6 maj, Ingarö, Stockholm – SKF

Examinatorsutbildning Kajak Grön

En utbildning för dig som vill kunna examinera i Paddelpasset på grön nivå för kajak. Förkunskapskrav är Havskajakledare 1 (inklusive GSRT) och minst grönt Paddelpass för kajak.
7 maj, Ingarö, Stockholm – SKF

Forsinstruktör 1

17–18 juni, Dala-Floda – SKF

Forsinstruktör 2

13–14 maj, 17–18 juni – SKF

Havskajakledare 1

8–11 maj, Stockholm – Stockholms Guidebyrå
19–21 maj, Stockholm – Horisontkajak

Havskajakledare 2

2–4 juni – SKF

Examination Havskajakledare 2

7–8 oktober – SKF

Ledare steg 3, interdisciplinär

11–12 november, 25–26 november – SKF
Det finns även datum för 2024 i länken.

Examinatorsträff 2023

16–17 september, Skellefteå – mer information kommer.
14–15 oktober, Stockholmsområdet – mer information kommer.

Havskajakledarläger

26–27 augusti, Gryt – mer information kommer.

Publicerad: 2022-12-23

Senast uppdaterad: 2023-02-01

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV