Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Bli en vassare elittränare med KTU

Kvalificerad Tränarutbildning (KTU) är en fördjupningsutbildning för tränare som arbetar med elitförberedande verksamhet eller är tränare på elitnivå inklusive landslag. Senast 15 april är det dags att anmäla sig till vårens kurser.

Nu är det dags att dra i gång satsningen på en Kvalificerad Tränarutbildning (KTU). Den bygger på idén att respektive tränare tar del av och genomgår utvalda kostnadsfria kurser vid våra Riksidrottsuniversitet (RIU) och Elitidrottsvänliga lärosäten (EVL). RF har tillsammans med RIU/EVL valt ut ett antal rekommenderade kurser inom främst idrottsvetenskapliga ämnen.

Syfte

Utbildningens syfte är att du ska höja din kompetens i att utveckla svensk elitidrott på nationell och internationella nivå. Vi behöver tränare med mer kunskap, vässade färdigheter och ökat klokskap för att leda och förbättra svensk elitidrott mot världsklass under 2020-talet. Vidare är syftet med KTU att bidra till ökade ämneskunskaper samt utveckling av professionella, interpersonella och intrapersonella kompetenser. Det berör både din tränarkompetens, coachingkompetens och ledarkompetens.

Vem är utbildningen för?

Du som sökande är verksam tränare på förberedande elitnivå eller på elitnivå, alltså verksam för ungdomar eller vuxna i landslag, riksidrottsgymnasier, nationellt godkända idrottsutbildningar eller i föreningsverksamhet. Utbudet ger också en bra grund för att kunna undervisa i kurser och moment inom ramen för ämnet specialidrott och tävlingsidrott på gymnasieskolan samt att verka som tränare vid ett RIU eller EVL.

Innehåll

Du kommer i stora drag att studera ämnen och kurser inom idrottsfysiologi, idrottsmedicin, idrottspsykologi, idrottspedagogik, idrottsteknologi och idrottssociologi. RF har tillsammans med RIU/EVL valt ut ett antal rekommenderade kurser inom främst idrottsvetenskapliga ämnen.

Anmälan senast 15 april

Du anmäler dig till de önskvärda rekommenderade kurser vid RIU/EVL via www.antagning.se.

Ytterligare information om KTU samt ett anmälningsformulär för de tränare som även vill delta på digitala träffar samt möjligheten att kunna ta ut ett KTU-diplom hittar du på webbsidan https://www.boson.se/utbildning/omrade/ktu/.

Kontakt

Tveka inte att kontakta RF/SISU:s utbildningssamordnare om du har frågor kring KTU.

Kent Lindahl
Riksidrottsförbundet
kent.lindahl@rfsisu.se
08-699 61 48

Är du anställd tränare?

Här kan du läsa om helt nya möjligheter för dig som är anställd tränare i någon form.

Publicerad: 2023-04-05

Senast uppdaterad: 2023-04-05

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV