Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet
kajaker och kanadensare på vattnet framför brygga

Webbinarium med Trygga Barnen

Välkommen till ett webbinarium med Oliva Trygg Larsen från Stiftelsen Trygga Barnen. Olivia, som även är grundare till stiftelsen, kommer lyfta barns röster och informera om hur man upptäcker barn som far illa samt om hur det lilla gör stor skillnad.

Under 2024 startade Svenska Kanotförbundet med ett tvåårigt projekt kring trygg idrott – ett arbete som vi hoppas ska leda till att det ska vara självklart och naturligt att jobba aktivt för en trygg miljö inom alla delar av vår verksamhet. Ett av målen med projektet är att vara ett bättre stöd för våra föreningar och på sikt kunna presentera stödmaterial som tillsammans med tydliga strukturer och rutiner ska vara till hjälp i den dagliga verksamheten.

Läs mer om projektet Välkommen hem – till svensk kanot

Under projektets gång kommer vi regelbundet rekommendera och tipsa om aktiviteter och utbildningar som en del i arbetet med att skapa trygga och inkluderande miljöer.

Webbinarium och utbildning "Trygga Barnen"

Sen en del i att sprida kunskap erbjuder vi nu en föreläsning till ledare, tränare, föräldrar och andra intresserade vuxna om vad ni kan göra för att stötta barn och unga 7–25 år som växer upp eller har växt upp i familjer med någon form av missbruk. Barnkonventionens artikel 31 handlar om barns rätt till fritid, lek och vila. Barn och unga med meningsfull fritid mår bättre både fysiskt och psykisk jämfört med andra i samma ålder. Tyvärr har inte alla samma förutsättningar för att kunna ha en meningsfull fritid. Idag far 320 000 barn i Sverige illa av en vuxens alkoholkonsumtion och mindre än 2% nås av kommuners stödinsatser.

Innehåll

Syftet med utbildningen är att ge ledare och andra vuxna mod att våga agera och konkreta råd på hur man kan agera om man misstänker att ett barn far illa av en vuxens alkoholkonsumtion.

  • Förekomst och barnens egna röster – hur många barn far illa av b.la. missbruk i hemmet? Vad har vuxna betytt i deras liv?
  • Fritidens och ledarens betydelse – så utvecklas välmående och motståndskraft hos barn som far illa.
  • Agera och göra skillnad – konkreta tips och råd framtagna av barnrättsorganisationer.

Läs mer om Trygga Barnen.

För vilka?

Öppet för föreningar, ledare, tränare, föräldrar och andra som är nyfikna – tipsa gärna!

Datum

Torsdag 28 november kl. 20.00–21.00

Anmälan

Ingen anmälan behövs – Teamslänk till webbinariet

Publicerad: 2024-11-11

Senast uppdaterad: 2024-11-13

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV