Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Utbildningsmaterial

Välkommen till vår sida där du kan ta del av Svenska Kanotförbundets utbildningsmaterial. Sidan är under uppbyggnad och kommer fyllas på med relevant information och dokument framöver.

PaddlePower

PaddlePower är ett koncept som syftar till att motivera, underlätta och synliggöra utveckling hos nya kanotister samt att utgöra ett stöd för ledare. Det är en nybörjarkoncept med fokus framför allt på första säsongen där man går "från nybörjare till kanotist på en sommar". Vidare är syftet att få fler att fortsätta paddla och att hjälpa ledare med en struktur och inspiration för att kunna variera träningen.

Läs mer om PaddlePower här.

Träning i praktiken

Denna sida innehåller riktlinjer och träningskoncept för olika åldrar, tips och inspiration kring träning för olika åldersgrupper indelat i olika perioder av året samt inspiration för uppvärmning och nedvarvning.

Läs mer om träning i praktiken här.


Publicerad: 2022-12-05

Senast uppdaterad: 2023-08-29

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev