Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Uppskattat sprint-DM och läger i Jönköping

Helgen 12–13 augusti arrangerade Växjö KC och Huskvarna KK sprint-DM för Småland-Blekinge. I samband med tävlingarna anordnades även ett distriktsläger för barn och ungdomar.

På lördagen, som bjöd på mestadels fint väder, bjöd de tävlande på glada miner och spännande lopp. På plats vid Rocksjön och Jönköping Energi Arena fanns barn och ungdomar från Kanotklubben Eskimå, Växjö KC och självklart Huskvarna KK. Eftersom distriktet även har tre parakanotister kunde DM arrangeras även i denna klass.

Resultat från årets DM hittar du här Pdf, 190 kB..

Inför årets DM valde distriktet att lägga ett läger i samband med tävlingarna. Det erbjöds övernattning och träningen på söndagen för de som ville. Detta för att få fler att komma, men även för att kunna erbjuda dem som umgås med nya och gamla vänner skulle kunne stanna kvar.

Och det blev en fin fortsättning på DM. Lägret började på lördagseftermiddagen med att få prova drakbåt – ett mycket uppskattat inslag som bygger fin gemenskap. Lördagen avslutades sedan med hamburgare och marängsviss. På söndagen genomfördes två träningspass, ett i K1 och ett i besättning. På frågan om detta var något som ungdomarna ville göra igen blev svaret – Vi kan komma tillbaka i morgon.

Arrangörena Helena, HKK och Jennie, VKC är mycket nöjda med helgen och upplägget. Förhoppningsvis blir detta något som kan köras igen och då med förhoppningen att fler klubbar i distriktet vill och kan delta.

Publicerad: 2023-08-16

Senast uppdaterad: 2023-09-08

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV