Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

SÄKERHET OCH MILJÖ

Paddling är kul och en fantastisk aktivitet och sport. Se till att det också är säkert – för din egen och andras skull. Vi ska alltid vara trygga kompisar på vattnet, men även vara vän med vår utrustning och miljön vi paddlar i. Svenska Kanotförbundet har en bred kunskap inom områden som säkerhet och hållbart friluftsliv. Välkommen att läsa mer om vad du kan göra för att paddla säkert och värna om miljön.


Kontakt

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.

Råd och tips inför paddelturen

Vi har samlat bra och grundläggande kunskap kring paddling på ett och samma ställe för att underlätta din paddeltur. Hur lång paddel ska man ha? Hur packar man en kajak? Här finns även tekniktips och vad du gör i en nödsituation. Det finns mycket att upptäcka och lära, med dessa grunder blir det både säkrare och roligare. Uppleva glädjen, gemenskapen och naturen med kanot.

Säker paddling

Kunskap, säkerhet och sällskap – det är det viktigaste att ha med sig när man paddlar. Vad de tre delarna handlar om och vilka andra faktorer som påverkar din paddeltur kan du läsa mer om här. Det är alltid bra att kunna förebygga risksituationer, men skulle du eller dina paddelkompisar ändå hamnar i nöd behöver du veta vad du ska göra.

Hållbar paddling

Låt de spår du lämnar endast vara vågorna efter kanoten i vattnet. Tillsammans ser vi till att vårt filuftsliv sker på ett ansvarsfullt sätt. Det gör vi genom att respektera allemansrätten och ta ansvar för hur vi agerar, både på vattnet och i vardagen.

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Luleå i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev