Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

FÖrbundet

Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat paddling i Sverige. Vi är stolta över vår historia och nyfikna på framtiden. Idag har SKF runt 121 Kanotföreningar med 25 000 medlemmar och 78 Godkända Kanotcentraler.

Vår vision ”Tillsammans förverkligar vi paddlingsdrömmar” inspirerar och leder oss i vår breda verksamhet. Paddling passar alla och du är välkommen till kanotförbundet oavsett vilken inriktning du lockas mest av. Upplevelser och prestationer i världsklass – såväl i det lilla som i det stora.

På dessa sidor kan du läsa mer om förbundet, vår organisation och styrande dokument. Du hittar även information om vårt högst beslutande organ – förbundsmötet och en hel del annat.

Vår historia

Visste du att kanot var en av endast åtta idrottssektioner i Sverige när Riksidrottsförbundet (RF) instiftades 1903?
Eller att Svenska Kanotförbundet var med och bildade internationella kanotförbundet – International Canoe Federation (ICF)?

Läs mer om vår bakgrund och historia här.

Kontakt

Dag Johansson
Generalsekreterare
dag.johansson@kanot.com
070-372 54 48

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet kan du alltid kontakta oss på info@kanot.com.

Publicerad: 2022-09-27

Senast uppdaterad: 2024-02-19

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV