Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Våra utmärkelser

Inom Svenska Kanotförbundet finns ett antal utmärkelser för att uppmärksamma ledare, tränare och aktiva. Det finns även förtjänsttecken samt några specifika priser för exempelvis sprint. Regler för SKF:s utmärkelser hittar du i dokumentet nedan.

Årets Ledare – Årets Kanotist – Årets Talang

Ett diplom och stipendium som delas ut årligen till den/de ledare som gjort banbrytande insatser inom förening eller förbundet, den kanotist som resultatmässigt presterat främst samt den kanotist som utvecklats mest löftesrikt.

Läs mer om de tre kategorierna och se tidigare vinnare i här.

Stor kanotist

Utmärkelsen "Stor Kanotist" tilldelas kanotist som har uppnått vissa tävlingsplaceringar på seniornivå. För kvalifikation fordras att man uppnår minst 20 poäng genom deltagande i tävlingar så som SM, EM, VM och OS/Paralympics enligt en fastställd tabell.

Läs mer och ta del av hela listan här.

John Hrons minnespris

Vandringspriset är instiftat av Marie-Louise och Tony Hron, föräldrarna till John Hrons minne. John Hron var en framgångsrik kanotist från Kungälv, som endast 14 år gammal mördades den 17 augusti 1995. Priset delas ut i både flick-och pojkklass.

Läs mer om John Hrons minnespris och se alla vinnare här.

Gert Fredrikssons och Agneta Anderssons pris

Gert Fredriksson och Agneta Andersson är två av våra främsta kanotister genom historien, därför har ett pris i deras respektive namn instiftats. Priset delas ut på sprint-SM i deras favoritdistans anda och tillfaller varje år de klubbar som presterar bäst på K1 1000 m för herrar samt K1 500 m för damer.

Läs mer om priserna och ta del av vinnande klubbar här.

Förtjänstutmärkelser

Svenska Kanotförbundets förtjänstutmärkelser delas endast ut till sällsynt kompetenta ledare för lång tids arbete som gagnat kanotidrotten i sin helhet. Utmärkelser som avses är Förbundets Förtjänstdiplom, Förbundets Förtjänstplakett och Förbundets Förtjänstmedalj.

Läs mer om Svenska Kanotförbundets förtjänstutmärkelser här Pdf, 609 kB..


Publicerad: 2023-03-20

Senast uppdaterad: 2024-06-24

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV