Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Startar: 27/04 10:00

Slutar: 28/04 17:00

Forsinstruktör 1

Kanotförbundets steg 1-utbildning för Forsinstruktör ger dig kunskaper, verktyg och möjligheter att utveckla din förmåga att leda och undervisa paddling för både nybörjare och mer erfarna forspaddlare. Vi befinner oss i klass II+ forsar. Mer information om vår utbildning Forsinstruktör 1 hittar du här.

Välkommen till första steget i Svenska Kanotförbundets utbildning för ledare i Forspaddling. Kursen ger dig möjlighet att utveckla din förmåga att leda och undervisa forspaddling för nybörjare i miljöer och färdigheter som sträcker sig upp till Grön nivå enligt paddelpasset.

Förkunskaper
Paddelpassets Blå nivå för Forskajak, Säkerhet fors 1 (grundnivå), Första hjälpen.

Innehåll
Fokus för Forsinstruktör I är att inspirera nya kanotister till fortsatt paddling, samt den viktiga rollen att underlätta för dem att etablera riktiga grundtekniker. Man ska kunna instruera grundläggande paddlingsteknik, miljö och säkerhet på lätt strömmande fors, klass l till ll. Att bli trygg och känna glädje i kajaken är basen, teknikerna handlar om t ex framåtpaddling, bakåtpaddling, låga stöd, sidoförflyttning, kantning och lutning, räddningstekniker och att hantera lätt strömmande vatten.

Utbildningen innehåller både praktik och teori inom:
- Teknikens grunder: Introduktion till modellen för Teknikens grunder, att använda modellen Boat, Body, Blade och förstå grunderna i paddlingsteknikerna på gul nivå i paddelpasset.
- Tillämpat ledarskap: Att förstå sitt sammanhang, sin roll och sina mål, att introducera, genomföra och utvärdera roliga aktivitets/träningspass. Grundläggande gruppdynamik.
- Pedagogik: Att använda modeller (IDEAS, IDIKT) som stöd för att genomföra pass, att skapa ett lärande klimat, att anpassa instruktioner till grupp, individ och miljö.
- Miljöfrågor och allemansrätten ur ett ledarperspektiv
- Säkerhet och räddning i praktiken i den aktuella miljön. Grundläggande riskanalys och hantering.
- Gul Examinatorsutbildning Paddelpasset

Utrustning
Fullständig personlig utrustning för paddling och trivsel i aktuella väder- och vattenförhållanden.

Kostnad

2500 kr

För mer information och anmälan
Mail till hawk.mattsson@gmail.com

Anmäl senast 8 april 2024. Deltagarantalet är begränsat till 8 personer.

Plats

Munkedal

Datum och tid

27-28 april 2024

Arrangör

PaddleHawk

Varmt välkommen!

Startar: 27/04 10:00

Slutar: 28/04 17:00

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV