Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Årets Ledare – Årets Kanotist – Årets Talang

I samband med förbundsmötet presenterades mottagarna av 2021 års utmärkelser. Grattis till fyra välförtjänta pristagare – Cecilia Velin (Årets Ledare), Dennis Kernen & Martin Nathell (Årets Kanotist) och Rebecka Georgsdotter (Årets Talang).

I samband med Förbundsmötet varje år offentliggörs vinnarna av förbundets utmärkelser, som består av tre kategorier: Årets Ledare – Årets Kanotist – Årets Talang. Pristagarna kommer att få motta sin utmärkelse i samband med något lämpligt tillfälle under året.

Det fanns många goda kandidater till samtliga utmärkelser men slutligen föll valet på fyra ytterst välförtjänta personer som alla bidragit till härliga minnen, fin utveckling och inspiration under 2021. Grattis till er alla!

Årets Ledare 2021 – Cecilia Velin, KK Eskimå Karlskrona

Under flera år har Cissi varit en uppskattad kanotledare. Hon har stöttat och utvecklat kanotister i olika åldrar och olika kanottyper både på klubb-, regions- och förbundsnivå. De senaste åren har hon visat ett särskilt engagemang för parakanot och brinner för att vara en del av den fortsatta utvecklingen, dels med verksamhet hemma i Karlskrona-klubben KK Eskimå, men även som ledare inom Röda Tråden-satsningens Paragrupp.

Tack för engagemanget och grattis till utmärkelsen Årets Ledare 2021!

– –

Årets Kanotist 2021 – Dennis Kernen, Nyköpings KK & Martin Nathell, Ängelholms RoKK

Säsongen 2021 bjöd på flera väldigt fina svenska kanotprestationer, ett guld är dock alltid ett guld. Efter ett lovande försöksheat höjdes förväntningarna på den nybildade K2-duon Dennis Kernen och Martin Nathell inför finalen på K2 1000 m på Sprint-VM i Köpenhamn. Finalen utvecklades till en bragdartad svensk uppvisning som slutade med ett förlösande guldvrål.

Tack för en fantastisk final och grattis till utmärkelsen Årets Kanotist 2021!

– –

Årets Talang 2021 – Rebecka Georgsdotter, Nyköpings KK

Under 2021 stod Rebecka för en handfull mycket fina prestationer på internationella tävlingar, såväl inom maraton som sprint både individuellt och i besättning. Dubbla niondeplatser på U23 VM, en i K1 Maraton och den andra på K4 500 m samt ett NM-Guld på K1 1000 m är tre toppar från en stark säsong.

Stort grattis till utmärkelsen Årets Talang 2021.

Publicerad: 2022-03-22

Senast uppdaterad: 2023-03-24

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV