Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kanotkonventet 2022 – Äntligen fick vi träffas igen

I helgen avhölls det årligen återkommande kanotkonventet på Bosön för första gången sen 2020. Värdet av det fysiska mötet och den inspiration och kreativitet det skapar var det bestående intrycket från helgen.

Drygt 80 personer dök upp på årets kanotkonvent som hölls på Bosön gångna helgen. I fokus för årets konvent var Nystarten av svensk kanot efter pandemin och konventet fick tjäna som en startpunkt för återtagandet av det fysiska mötet.

Konventet bestod av 3 huvudspår, Tränarkonventet med Röda Tråden, Friluftsspåret och Föreningsspåret. På lördag eftermiddag avhölls årets Förbundsmöte också i samband med Konventet.

Tränarkonventet hade i år fokus på Funktion och rörlighet samt Paraklassificering. Under söndagen gjorde Tränarkonventet och Föreningsspåret gemensam sak med mycket intressanta pass om goda utvecklingsmiljöer och reflektioner över de efarenheter som gjorts under Röda tråden .

Föreningspåret fokuserade under lördagen på de stöd som finns för föreningarna att söka ur Återstartstödet samt hur vi på bästa sätt tillsammans kan använda stöden och jobba framåt tillsammans. På lördagen var det också fler intressanta pass på temat inkludering med redovisning av inkluderingsprojekt samt presentation av Mångfaldskommitten och Para.

Friluftsspåret bjöd på en stor bredd av pass med allt från säkerhet, godkända kanotcetnraler, fysiska pass till rena inspirationpass från kanotfärder runt om vi vår värld.

Det bestående intrycket från helgen är det stora värdet av att blanda våra olika kanotinriktningar och värdet av träffas fysiskt. Jag tror att vi alla lämnade Bosön trötta efter en intensiv helg men fyllda av inspiraiton och ennergi att nystarta svenska kanot!

För att i efterhand kunna ta del av en del av det som redovisades på konventet samlar vi material här.

Publicerad: 2022-03-22

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV