Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Ny kanotroll väntar för Danny Hallmén

Danny Hallméns kanotengagemang syns på många håll, nu lämnar han som tränare på Kanotgymnasiet och får en spännande utvecklingsroll på förbundet med start efter sommaren.

Danny Hallmén är ett känt ansikte för många inom svensk paddling. Under flera år har han tillhört tränarstaben på Kanotgymnasiet i Nyköping parallellt med ett uppdrag som förbundskapten för maratonlandslaget. Men han har även arrangerat motionsläger, hållt kurser, varit tävlingsarrangör och tävlar dessutom själv i flertalet olika grenar.

Det senaste halvåret har han varit föräldraledig från tjänsten som KG-tränare och efter sommaren väntar nya utmaningar. Danny har landat in i att veckopendling till Nyköping inte är hållbart i dagsläget och kommer att avsluta sin tjänst som KG-tränare. Sedan tidigare är det även klart att säsongen 2022 är hans sista som förbundskapten för maraton. Två roller där Danny har bidragit med massor och varit en stor del av många kanotisters utveckling! Istället väntar nu nya utmaningar, mycket glädjande fortfarande inom kanot!

Från mitten av augusti kliver Danny på en utvecklingroll på kanotförbundet där hans två huvuduppdrag utgörs av:

  • Leda ett projekt för att utveckla tävlingsformer/verksamheten inom fem av våra grenar med barn- och ungdomsverksamhet.
  • Leda förbundets arbete med att utveckla Parakanot. Dels i föreningar som redan kommit igång och dels ge stöd till föreningar som är på gång att starta Parakanot.

En spännande utvecklingsroll som vi har fått möjlighet att tillsätta, som passar Danny utmärkt. Han kommer in med både erfarenhet och nyfikenhet inför lite nya arbetsuppgifter inom kanotidrotten. Tjänsten sträcker sig till och med hela 2023.

Vi noterar även att Danny Hallmén är initiativtagare till en spännande tävling som avgörs imorgon, lördag den 14:e, Örebro Black River Games. Apropå nämnda tävlingsutvecklingsprojekt så går tävlingen i Örebro minst sagt in under denna del. Imorgon väntar både "kanotskytte" och "kanot-duathlon" för hudratalet kanotister. Kolla in fb-evenemanget här.

Publicerad: 2022-05-13

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV